Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kadınlar Savaşa Karşı Oturacak

Barış İçin Kadın Girişimi, savaşa ve sürdürülen operasyonlara karşı cuma akşamı Taksim'de oturma eylemi yapacak.30 yıldır süren savaşa ve devam eden operasyonlara karşı 9 Eylül Cuma günü Taksim Meydanı'nda altı saatlik bir oturma eylemi gerçekleştirecek.

Barış İçin Kadın Girişimi, konuyla ilgili basın açıklaması yayınladı. "Silahlar sussun barış görüşmeleri sürsün" başlıklı açıklamada, "Barış için söyleyecek sözümüz, çözümü geliştirecek gücümüz var demeye devam ediyoruz." denildi.

Savaşın mağduru kadınlar

30 yıldır süren savaşın en tehlikeli günlerinde olduğumuzun ifade edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yaşadığımız şiddet ortamı nasıl bir noktaya geldiğimizi anlatmaya yetiyor. Barışı savaşarak sağlayacağını savunanların yalan söylediğini, aslında savaş istediğini biliyoruz.

* Biz, halklar arasında yaratılmak istenen ayrıştırmayı, içimize işlemeye çalıştıkları düşmanlığı ve korkuyu kabul etmiyor, tek çözüm yolunun barış olduğunu söylüyoruz.

* Savaşın ülkenin doğusunda ve batısında bütün kadınları derinden etkilediğini anlatmak için sokaklarda olmaya devam ediyoruz.

* Savaş biz kadınlar için göçe zorlanmak, yoksulluk, güvencesizlik ve ucuz iş gücü olmak demektir. Savaş bedenlerimizin gasp edilmesi, taciz ve tecavüz demektir.

* Daha ne kadar söyleyeceğiz, bu savaş cinsiyetçiliği, militarizmi, ev içi şiddeti, milliyetçiliği, homofobiyi besliyor.

* İşte bu yüzden biz kadınlar hayatımızı yaşanmaz kılan savaşı söküp atalım, silahların susması için barıştan yana konuşalım diyoruz.

* Barış noktalarında buluşup barış talebimizi hiç durmadan, her yerde, herkese, hep beraber çoğalarak söylemeye devam edelim.

* Oturma eylemi 9 Eylül Cuma günü saat 18.00-24.00 arası Taksim Meydanı'nda.