Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kadın Tutuklulara Kötü Muamele

Bakırköy Kadın Cezaevi'nde hasta tutuklu Hediye Aksoy'un durumunun düzeltilmesi için "kapı vurma" eylemi yapan kadınlar koğuşuna gardiyanlar saldırdı.

Bianet'e konuşan avukat Sevinç Sarıkaya, bugün (17 Ağustos) haberi müvekkileri aracılığıyla konudan haberdar olup cezaevine gittiğini ancak 15 dakika görüşebildiğini söyledi."Hediye Aksoy'un tedavisinin düzgün yapılması için dün (16 Ağustos)  B-5 koğuşundaki 20 siyasi tutuklu kadın 'kapı dövme' eylemi yapmış. Amaçları hapishane yönetimi ile görüşmekmiş."

"Suç duyurusunda bulundular"

"O anda kapı açılmış, 'görüşmek için aranızdan üç kişi seçin' denmiş. Ancak o sırada infaz koruma memurları saldırmaya başlamış. Karnına tekme yiyen, yüzüne yumruk yiyen, dirsek ve kolları şiş kadınlar var. Neredeyse cezaevinin tüm memurları aynı anda saldırmış. Kadınlar suç duyurusunda bulundu."

Sarıkaya, yarın (18 Ağustos) kadınların kendilerinin yazdığı basın açıklamasını almak için hapishaneye gidecek.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Avukat Taylan Tanay da yarın hastane yönetimi ve ilgili savcılıkla görüşeceklerini söyledi.

Hediye Aksoy, mayın patlaması nedeniyle 18 yıl önce  yüzde 85 görme yetisini kaybetti; tutuklu olduğu esnada kanser oldu.

İnsan hakları savunucuları, Aksoy'un tedavisinin hapishane koşullarında yapılamayacağı için tahliyesini istiyor. Kadın örgütleri, her cuma saat 19:30'da Taksim Tramvay Durağı'nda eylem yapıyo