Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Aynur Doğan Almanya'nın Çeşitli İllerinde Konser Verecek

İstanbul'da ASM müzik okulunda bağlama ve müzik eğitimi aldı. Begüm Erdem ve Aşkın Metiner'le şan çalıştı. 2002 yılında ilk albümü "Seyir" yayınlandı. Metin - Kemal Kahraman, Grup Yorum, Lütfü Gültekin, Anjelika Akbar, Orient Expressions gibi müzisyenlerin albümleri ve konser performanslarının yanı sıra televizyon ve sinema filmlerinde vokaliyle yer aldı. Yurtiçi ve yurtdışında Kürtçe ve Türkçe dinletiler verdi. "Keçe Kurdan" adlı albümü, 2004 yılında Kalan Müzik tarafından yayınlandı.

2005 yılı Mayıs ayı içerisinde, Hollanda'nın en iyi nefesli gruplarından birisi olan Nederlands Blazers Ensemble ile birlikte ilki Belçika'da olmak üzere altı konser veren Aynur, Hollanda'nın değişik kentlerinde gerçekleştirilen konserlerde yoğun ilgiyle karşılandı. 2005 yılının Temmuz ayında İspanya'da gerçekleştirilen "Türkiye Festivali"nde yer alan Aynur, Sezen Aksu, Erkan Oğur, Kardeş Türküler, Mercan Dede, Burhan Öçal'ın da katıldığı festivalde üç konser verdi.

Aynur Doğan son yıllarda gerek yurt içinde gereksede yurt dışında Mikail Aslan,Ahmet Aslan ve Cemil Koçgün ile birlikte çeşitli konserleerede çıkmış en son yeni albümü "Rewend". -Göçebe adlı bir albümde çıkarmıştı.

Aynur Doğan Ağustos ayında kurmeşte yaptığımız 5.Kurmeş şenliğinede katılmış başarılı bir programla dayanışmada bulunmuştu. Aynur Doğan'ın konserlerinin başarılı geçmesini ümit ediyor bulunduğumuz alanlarda destek ve dayanışmamızı sunmak ve müziğimizin bu güzide sesini başarılı sanatçısını desteklemek çalışmalarına bir nevide olsa katkı sunmak için konsere katılmalı bizzat dayanışmalıyız.