Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Viyana’da “Hasankeyf’ten Kareler” sergisi açıldı!

Kayalara sığınmış Hasankeyf'e karşı taş kesilmesin yürekler” başlıklı seri etkinliklerin ilki olarak, Hasan Aslan’ın çektiği fotograflardan oluşan “Hasankeyf’ten Kareler” sergisi, 26 Nisan 2011 Salı akşamı saat 19:00’da açıldı! VHS Favoriten’de düzenlenen serginin açılışında, 40’ın üzerinde kişi yer aldı. Etkinlik, Wien Kultur (MA 7) tarafından destekleniyor.

HALLAC MEDIEN

Viyana- “Hallac Medien- und Kultur” adlı derneğin organize ettiği, “Kayalara sığınmış Hasankeyf'e karşı taş kesilmesin yürekler” başlıklı seri etkinliklerin ilki olarak, Hasan Aslan’ın çektiği fotograflardan oluşan “Hasankeyf’ten Kareler” sergisi, 26 Nisan 2011 Salı akşamı saat 19:00’da açıldı! VHS Favoriten’de düzenlenen serginin açılışında, 40’ın üzerinde kişi yer aldı. Etkinlik, Wien Kultur (MA 7) tarafından destekleniyor.

Hasankeyf’ten Kareler” adlı fotograf sergisinin açılış programının sunuculuğunu Cihan Can yaptı. Açılış töreninde, fotografları sergilenen Hasan Aslan ve 29 Nisan 2011 Cuma akşamı aynı yerde Hasankeyf’le ilgili bir okuma ve sohbete katılacak olan Hüseyin Şimşek de birer konuşma yaptılar. Aslan, fotografları ne zaman, nasıl çektiğini ve bunlarla neler yapmak istediğini anlattı. Şimşek ise, beşinci romanı olan “Bu Nasıl İstanbul”da, Hasankeyf’in hangi temelde yer aldığıyla ilgili kısa bilgi verdi. Müzisyen Özgün Yarar’ın kaval dinletisiyle sona eren açılış törenine katılanları, geleneksel ve zengin bir büfe bekliyordu.

Hasankeyf’ten Kareler” adlı fotograf sergisi, dört gün açık kalacak. Serginin son günü, yani 29 Nisan 2011 Cuma akşamı, ikinci ve üçüncü etkinlik gerçekleştirilecek: Hasankefy’le ilgili sinevizyon ve bilgilendirme; Hüseyin Şimşek’ten, ilk bölümlerinde “Yedi Çukurovalık bir cennet” vaadiyle Hasankeyf’in nasıl yok edilmek istendiğini işlediği “Bu Nasıl İstanbul” adlı romanından okuma; neler yapılabileceğiyle ilgili fikir alış verişi ve müzik. Etkinliklerin kapanışında, müzisyenler Hasan Öksüz ve Özgün Yarar, bir müzik dinletisi sunacak.

--------------------------------------------------------------------
29 Nisan 2011 (Cuma), Saat 19:00
Okuma:
 Hasankeyf’e Köprü Olmak - Hüseyin Şimşek
Müzik:
 Hasan Öksüz & Özgün Yarar

Favoriten VHS
Arthaberplatz 18, 1100 Wien

Resim Sergisi Ziyaret Saatleri: 
26.-29 Nisan 2011, gülük 08.00 - 21.00 saatleri arası.

Tel.: 0676 773 62 73 – 0660 557 20 23