Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kobane Üzerinde Bölgesel Planlar

Kobane Üzerinde Bölgesel Planlar

017984243 30300Üç Beş bomba ile ne İşİd durur nede biter, tam tersine sempatisi giderek ABD karşıtı müslümanlar tarafından artar ve bunlara katılım çoğalır .Evet Kobani'de bir aydır çatışma yaşanıyor PYD -YPG ve Kürt hareketleri ellerindeki sınırlı silah ve olanaklara rahmen olağanüstü bir güçle ve cesaretle direniyorlar.Etrafı çevrilmiş bir kent olan ve yardımların ulaşılmadığı temel tüketim gıda maddelerinin bitti bitecek olan bu Kürt kentini onurluca koruyan ve İŞİD katillerine karşı savaşan kahramanları dünya oturmuş ekranları başında adeta bir savaş filmi izler gibi seyrediyor.

ABD neden sadece birkaç hava saldırısı ile yetiniyor? Bu sorunun aslında cevabı çok açıktır. Belli ki ABD ve işbirlikçileri Kobaniyi gözden çıkarmışlar,dünya ve uluslarası kamu baskısı ABD ye bu göstermelik operasyonları yaptırıyor iş olsun diye ad olsun diye, biz elimizde geleni yaptık diyebilmeleri için. ABD Savunma Bakanının "önceliğimiz Kobani değil"söylemi herşeyi açıklamaktadır. yani Kobani şöyle veya böyle bunların hesap ve planlarına göre İŞİD in eline geçecek böylece bölge iyice karışacak ve bunları bahane ederek Suriye'ye Esad rejimini devirmek için Türk ordusunu yollayacaklar,bu esnada İŞİD ilede çatışması muhtemel Türkiye savaşı resmen içe taşıyacak ve dolayısıyla Türkiye'de bir kaos ortamı oluşacak. Yani ABD aslında Ortadoğu'da bir Türkiye-Suriye-İran ve bunların ortasında da Kürt savaşı istemektedir. Bölgenin tek hakimi olması için azıcıkta olsa istikrarlı ülkeleri karıştıracak ve kendisine muhtaç hale getirecektir.Bunlar aslında görünen gelişmeler ve hemen hemen herkesinde tahmin edebileceği planlardır.

Peki ABD ve müttefikleri isteseler İŞİD terörünü bitiremezler mi? Yada etkisizleştiremezler mi? Bana göre pekala yapabilirler çünkü bölgede yeterince kendilerine destek verecek güçleride vardır.Hadi diyelimki ABD yapamadı peki neden PYD ve YPG ye silah desteği vermiyorlar? Bunun önündeki engel acaba Türkiye mi? Böyle düşünenler aslında haklıda olabilir ama bana göre mesele Türkiye değildir mesele bölgede gelişecek ve bölge halkları tarafından kabul görecek bir Rojava gerçeğidir. Askeri ve lojistik anlamda güçlenecek bir PYD ve paralelinde Rojava yı ABD asla bu biçimiyle kabul etmeyecektir çünkü kendilerine karşı ideolojik üstünlük sağlayabilecek bir rejim veya devleti bu bölgede asla istemiyeceklerdir bu nedenle daha sonra kolayca bertaraf edebileceğine inadıkları İŞİD in bölgeye girmesine ve ilerlemesine izin vereceklerdir hatta TC vasıtasıyla silah yardımıda yapacaklardır.Ne zaman ki Suriye rejimi yıkıldı o zaman İŞİD den kurtulmanın yoluna bakacaklar zaten kendilerinin yarattığı bu canavarıda kendileri yok edebilir edemezlerse de etkisiz hale getirebilirler.Bunlar onların düşünceleri veya olası planlarıdır.

Burada asıl olan Rojava kürtlerinin ve buna parelel olarak gelişen Kürt hareketlerinin topyekün bir savaşa girmeye doğru gitmeleridir,Kobaninin işgali belli ki Kürt halkı tarafından asla kabul edilecek bir durum değildir,Kürdistan'ın tüm parçalarında yüselen çığlıklar birlik yolunu daha hızlandırmış başta Türkiyeli devrimciler olmak üzere dünya anti emperyalist hareketleride yanına çekmeyi başarmıştır. Bu gelişmeler emperyalistlere korku salmaya başlamıştır hatta bazı dünya devletleri artık olası bağımsız bir Kürdistan'ı tanıyabileceklerini düşünmeye başlamışlardır. Bu sürecin biz Kürtlerin birliği ve ulusal haklarımızın dünyaya kabülü açısından çok iyi kullanmak gerekir. ABD ve bölgedeki devletler ne düşünüyorsa düşünsün Kürt halkının bu birliğine karşı çokta direnecek güçleri yoktur. 

Kobane bugün 21. yüzyılın insanlık adına en önemli savaşına sahne olmaktadır. Kobaniyi ve paralelinde Kürdistanı artık tüm dünya konuşmakta gözlemlemekte ve tanımaktadır.Bu müthiş direnişi yaşadığımız ülkedeki halklar bile büyük bir övgüyle sempatiyle takip etmekte Kobani için dua etmektedirler. Öyleyse haydi Kobani tüm bu oyunların boşa çıkarılması için zafere zafere zafere diyelim ...Hun her hebın şervanen Kurd..