Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

BAHAR-AYFER BER

Sevdalı yüreklerin mutluluk sesleri ve yürekleri çoğalacak baharda .

Rengarenk nergizler,bahar yağmuru,sıcak bahar esintileri ısıtıcak içimizi.

Çimler,bademler, çiçekler rengarenk senfoni orkestrası eşliğinde dans eden kelebekler.

Uğur böcekleri,sincaplar,tırtırlar hayata merhaba diyecek.

Ormanlar yeşerip,Munzur,Keban,Atlas okyanusu buzdan kurtulup dahada özgür akacak.

Çocukların,kuşların,kuzuların cıvıl cıvıl sesleri,

Simitçiler,milli piyangolar,"abe arabanı yıkıyayım" diyen sokakta kalan çocuklara umut olacak.

Balinaların dansları,İspanyadaki Özgürlük meydanlarındaki insanların  Tangosu,

Tililili çeken Kürt kadınların sesleri ısıtacak kardes halkların sıcak yüreklerini......

Yeni bir güne,hayata başlar gibi Mezopotamya´nın o kutsal  toprağının kokusunu içine çekmek bir  başkadır baharda.

Baharın muştusunun verildiği şu günlerde hava ayazmı ayaz.Insanın dışarı çıkası bile gelmiyor.Gündem sıcakmı sıcak.Halen Roboskide katledilenler icin özür bile dilenmedi.Roboskideki çocuklarımızın acıları halen dün gibi ağır.Devletin katledilenler için vermek istediği tazminat insanın canını dahada sıkıyor.Katledilen çocukların kanı milyarlarla bile satın alınırmı?.

Mit ve KCK operasyonları.Soruşturmalar kim kiminle nerde görüşmüş.Burjuva basına göre herkes mitle calışmışta,onun için KCK operasyonları felan filan.Karmakarışık bir durum.Kim ne  yapmış belli değil.Acaba AKPnin bu durumdaki rolü ne diye sormaktan başka aklıma birşey gelmiyor?.

Herşey gün gibi ortadayken.Yağdan kıl çeker gibi kurtulup,herkesi muhafazakar yapmak isteyen bir iktidar.Okulların  isminin İmam Hatip olması gerekir aslında.Kızlar ayrı İmam Hatiplerde,erkeklerin hepsi ayrı imam hatiplerde okusun.Her erkeğe 4 kadın lazım.Her eve en az 3 çocuk.Kime neki bir çocuğa bakamıyan bir ailenin dramı.Genç dinci bir nufus lazım tüm bu atmosfer için.İçinde çıkılmaz,tartışılmaz trajedik ülkenin sancılı durumu.

Soğuk havaların en güzel şeyi bence sıcacık bir cayı yudumlamak.Bu sıcak gündemler olsada zaman zaman insanın kendisini dinlemesi soğuk günlerin keyfini çıkartmak,yazmak,Televizyon izlemek yada uzun zamandır aramadığınız akraba,arkadaşları aramak.

Televizyon  kanallarına bakıyorum.Doğru dürüst birşey yok.Hicbir dizi ilğilendirmiyor beni.Oysaki sinema tadında olmuş diyorlar zamanını dizilerle geçiren dizi severler.Zamanımın yoğunluğu en cok sevdigim sinemalardan uzak bırakıldığımı farkediyorum.

Hep diyordum memlekete bir gitsem şunu yapacağım.Konserler,tiyatrolar,etkinlikleri bile ayarlayıp giderim diye.Uzak olan her şey insana güzel geliyor.Yakınlaştıkça bazen anlamsızlaşıyor insana ulaşılmıyan bazı durumlar.

20 li yaşların başlarında bu ülkeye geldim.Kocaman 14 yıl geçti.Gitmek istediğim canımın çok sıkıldığı o kadar çok anlar olduki.Gidememenin acısını hep derinden yaşadım.Hele şu yaz ayları hiç geçmek bitmezdi.Her hafta hava alanına birini bırak ,birini almak daha ağır geliyordu.

Yaz sıkıcımı sıkıcı olur memlekete gidemiyen biri için.En çokta yakın birinizi kaybettiginizde gidememenin acısını hep derinden yaşarsınız.

Geldikten sonra ülkenin biraz değiştiğini anlatırdı gidenler.Hep söylüyordum işlerim halolunca hemen gideceğim diye.3 ay oldu ama halen gidemedim.Geçenlerde bir  arkadaşım gelişin olay olur diyordu.Olay molay ama bildiğim ve dedigim şey  anlamsızlaştı gidişim galiba.Sanki hiç yaşamadığım bir ülkeye gideceğim.Tuhaf bir his var içimde.

Bir çok ülke dolaştım.Her sene bir ülkeye gidip tatil yapmak ve gezmek güzel olsada kapatamaz insanın memleket hasretini.

Gidemiyen insanlar aklıma geliyor.Insanın yaşadığı,calıştığı her yer insanın vatanıdır denir.Ama memleket,sevdiklerinizin hasretini dolduramaz hic bir yer.

Güler Duman var bir televizyon proğramında.Türkülerle gömün beni parçasını söylerken diğer yandan, programın fragman konugu Ahmet Kaya.Ahmet Kaya´nın şarkıları ve yaşamı anlatılıyor.Ahmet Kaya "eğer bir gün ölürsem beni vatan haini olarak tanımasın bu halk" diyor verdiği röportajında."Ben bu vatanı cok sevdim.Edirneden,Diyarbakıra kadar her taraf benim yurdum" diyor.

Yasarken kiymeti bilinmiyenler için şimdi vatansever ilan edilselerde ne fark edilirki.Ertugrul Özkök gidip Ahmet Kaya´nın mezarında günah çıkarsa ne fark ederki.Gideni geri getirirmi tüm bu gelişmeler?.

Sitelerin haberlerine bakarken tanıdık bir yüz takılıyor gözüme ŞENGİ ANA.

62 yaşında iki çocuğunu Kürt özgürlük mücadelesinde kaybetmiş.Onu her yerde görmek olanaklı.Festivallerin en renkli Kürt kadını.Şengi ana 12 gündür katıldığı Özgürlük yürüyüşünde çekilmiş resmi.Söyledikleri cok önemli“ Dedim belki umut bahar oldu“diyor.UMUT BELKI BAHAR OLDU....

Baharın yüreklerimize umut,halklara özgürlük getirmesi dilegiyle.............

11.02.2012