Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

BİJİ AŞİTİ U BRATIYE GELAN-Ayfer Ber

Hayretler  içerisinde  bende gelişmeleri  izlemekteyim.Burjuva medyası ,burjuva yazarları, Kürt yazarları, sanatçılar, taraflı tarafsız herkes  Kürt meselesini konusmakta.Devleti yönetenlerin öyle cok aceleleri varki?

Ak partide,sanki “birseyleri  bir an önce bitirelim de biran önce herşey halolsun”,onlara göre zaten bir sey yoktu ki,sadece MHP ve hayatlarını kaybeden asker  annelerini  ikna edersek  hersey  hal olacak  gibi bir izlenim var.

Geçenlerde  bir  televizyon  proğramında  Kürtlerin tarihi, baskaldırıları ve Devletin onlara karşı uyguladıkları  insafsız baskılar anlatıldı.

1921´de Yeni kurulmakta olan cumhuriyetin  önündeki  engelleri kaldırmak icin mutlaka Kürtleri yok etmeleri  gerektirdiklerini  onların agzından duyacağım hic aklıma gelmezdi.

Bu güne kadar yaptıklarını  inkar eden zihniyet   belli ki bu inkarcı tutumunu yitirmiş durumda. 600 yıldır yok edilmek istenen  bir ulus ve verdikleri  haklı mücadeler.

1938 yasanan katliamlar,idam edilen önderler,asimilasyon ve  yok etme politikaları.İnsanlarımızı Türklestirmek icin sürgüne  yollanan,annesiz ve babasız bırakılan bir halkın cocukları olarak  gecmisimizi asla unutmadık ve unutmayacagız.

Asılan önderlerimizin, faili meçhul cinayetlerin  aydınlanması ve mezarlarının mutlaka açıga çıkartılması gerekir.

1980 yıllarda Kürt Ulusal Kurtulus mücadelesi  ve 30 yıldan bu yana  vermis oldugu  haklı mücadelede Kürt halkı yine katliamlar,köy yakmalar,sürgünler  kısacası savasın en acımasız  halini yasadı.Anaların onurlu barış çagrıları her defasında  gözaltına alınarak karşılık gördü.

Ama gelinen  asamada herkesin Kürt halkının onurlu barış çagrısının yanında olma günü,ama bugüne kadar elde edilen kazanımları kaybetmeme adına aceleye getirmeden .Tamiller gibi  olmadan.Devlet gelinen aşamada cıkmazda.Ama biz Kürtlerde  kendi  degerlerimize,gecmis ve geleceğe  sahip çıkarak , bağımsız kendilerini  yönetebilecek taleplerle konusturabilmeliyiz.Ayrıca Kosulsuz genel bir af talep edilmeli.

1 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle yüzbinler Amedde “BIJI AŞİTİ” sıloganını  atarak kardeşlige cağrı yapacaklar.  Sadece  “YASASIN KARDESLIK” Kürt  halkının talebi olmamalı.

Bu ülkede sadece asker anaları aglamadı.Kendi  çocuklarını  kaybeden ,mezarlarının  dahi nerede oldugunu bilmiyen,her kapı calındıgında “cocugum mu geldi”? diyen anaların barış çığlığı her kesin çığlığı olmalı……Herseyden önemlisi herbir ağızdan “ONURLU BİR BARIŞ” herkesin çığlıgı olmalı……

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.