Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kim Görecek

Kim Görecek

Dünya gündemini elinde bulunduran emperyalist devletler İŞİD’i kontrol edilemez olarak göstermek istiyorlar. Gerçekten durum bu mu?

parıssÇok tuhaf bir durum değil mi? Evde karıkoca kavgasının görüntülrini uyduda takip eden emperyalistler, nedense katar katar giden İŞİD savaş araçlarını görebilecek uydu kameralarını geliştirmemişler.

 
Dost oldukları halde CİA Almanya’yı dinliyor, ama nedense İŞİD’i dinlemiyor “düşman” olduğu halde. En gelişmiş silahlarını İsrail de ve Kürdistan da denenmesi için satan emperyalistler Antalya da yan yanalar. Saddam Hüseyin’e gaz bombalarını kim verdi acaba, Kürtleri çoluk çocuk demeden, yaşlı demeden katledilmesini kimler sağladı.
Halepçe’yi insanlık tarihine bir katliam olarak not düşeceksin ama altına katilini Saddam yazacaksın bu şimdi doğrumu? Yani Saddam bir bomba dahi fırlatamadı ama Halepçe de gaz bombası vardı inanalım mı? Ona o gaz bombalarını verdiler ancak kendilerine karşı kullanılacak bir şey vermediler aptal değiller.
 
13 kasım’ı 14 Kasım’a bağlayan gece yaklaşık olarak 22:00 da 7 ayrı noktalarda başlayan kanlı gecede hayatını kaybeden canların yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ama iki gün sonra ne oldu, 10 Fransız uçağı bir gecede 20 bomba bıraktı Rakka’ya yani İŞİD’in kalbine. Diğer tarafa bakarsak, Cizre ve s,Silvan da 10-12 gün sokağa çıkma yasağı uygulanan bir devletin  Cumhurbaşkanı ev sahipliği yapıyor uluslar arası bir toplantıya ve kimse demiyor ki neler oluyor, beş çocuklu anne öldürülüyor güpe gündüz sokak ortasında. Diğer tarafta bir diğer anne evladı kokmasın diye ölen çocuğunu buzdolabına koyarak,  bir çaba sarf ederken yerdeki, karınca izi sürenler nedense RTE cumhuriyeti’nin yaptıkları sağır dilsiz bir dünyada yaşanıyormuş duygusu veriyor bizlere.
Olayda üç gün önce bir açıklama yapan RTE çokmu öngörüye sahip birisi ki olacakları biliyor. Öyle olsa kendi ğlkesindeki olayları önceden bilir önlem alırdı tabi almak istermi orasını bilmek zor. Ama yinede garip bir durum, İŞİD Fransa olayını üstlendi. Ama Amed, Suruç ve Ankara katliamlarını üstlenmedi. Türkiyede ki katliamları bir başka İŞİD mi yaptı.
Verhasıl çok tuhaf bir ülke durumuna geldi Türkiye. Bu yazıyı kaleme alırken, Paris’te 2000 yılı’nın 16 Kasım’ında hakka yürüyen Ahmet kaya’nın “Beni Vur” eserinin video Clibini seyrediyorum. ( Devri daim olsun, nurlansın) Bir kadının elinde silah ve Ahmet Kaya’ya taraf çevirmiş gayet normal gçrünüyor. Bir sahne sonrası Ahmet Kaya elinde bırakmadığı  hep parmakları arasında olan sigarasının sadece dumanları görünüyor.
 
Yani sansürü silaha getirseler Kurtlar vadisi gibi bir sürü filimler İŞİD vari ölüm sahneleri çekiyor anları yasaklasalar olmaz. Kemal Sunal filmlerinin komedi sahnelerine bip koyarak milletin Kemal Sunal yevkinin içine limon sıkıyorlar.
 
Sigarası yok dumanı var, İŞİD’i var silah satan ülkelerin ismi yok...
Yani garip bir dönemde yaşıyoruz.
         Hasan Aslan
            Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.