Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

SECIM ve TUTUMUMUZ NE OLMALI

YAKLAŞAN SEÇİMLERDE KÜRMEŞLİLER OLARAK TUTUMUMUZ NE OLMALI - Haydar ASLAN

Genel seçimlerle ilğili derneğimiz tutumunu belirtmişti. Seçimlerde HDP ye oy verilmesi ve desteklenmesi konusunda açıklama yapmıştı. Olması gereken ve doğru olanda budur. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde takındığımız tutumun iki adım ilerisinde olmalıdır.
NEDEN İKİ ADIM İLERSİNDE OLMALIDIR
BİRİNCİSİ, genel anlamda inanç ve aldığımız kültür gereği zalimden ve zülüm edenden yana olmadığımız için, zülme ve zorbalığa boyun eğmediğimiz için, mazlumlardan yana olduğumuz içindir. Her zaman biz Kürtler ve Aleviler yakılıp katliamlardan ve sürgünler hapısler idamlar yaşadığımız bir halk olarak artık yeter demek için iki adım daha ileri diyorum. Neden HDP diyoruz Türkü, Kürdü, Ermenisi. Lazı, Keldanisi ile Alevi, Süni,Hırıstiyan ayırımcılığı yapmadan bağrında barındırdığı için HDP diyoruz. Kadın erkek ayırımcılığı yapmadan kadına daha fazla değer verdiği için, düzen partileri kadın cinayetleri ve tecavüzü dogal karşılayıp tecavüzcüleri aklarken HDP buna karşı kadın devrimi niteliğinde kadına yer verdiği için HDP diyoruz. Devrimci demokrat ve yurt severler olmak üzere işç emekçi,aydın ve sendikacı, kendine insanımdiyen insanlık onuru için mücadele edenlerin moziği olduğu için HDP diyoruz.
İKİNCİ DURUM ise, eskide yanlız kendi oyumuzla yetinmiş olabiliriz ama şimdi daha fazla çaba harcamamız lazım herkes enaz kendi oyu dışında iki oy bulmalı yani iki kişi daha kazanıp ikna etmeliyiz. Bu bizim köylümüz olacak diye bir şey yok. Çalıştığımız işyeri oturduğumuz mahle ve köy hayatın her alanında olabilir. Bu bilinçle hareket etmezsek önümüze dikilen seçim barajını yıkamayız.
ÜÇÜNCÜ DURUM ise, köyümüz tarihinde ilk kez bir milletvekili aday adayı seçime girecek. Adayımız Hülya İMAK'ın desteklenmesi için tüm köylülerimizin destek vereceklerinden kuşkum yok. Bundan dolayıda köylülerimizin HDP için çalışmaları desteklemeli oylarını HDP'ye vermelidirler. Köylülerimizin her zaman olduğu gibi bu gibi durumlarda birlikte hareket ettiklerini biliyoruz. Kuzkusuz farlı düşüncelerimiz vardır olabilirde ama böylesi durumlarda her zamanki gibi birlikte hareket ederek örnek teşkil edeceklerdir. Köylülerimiz zaman kayıp etmeden çevre köylerimizinde desteklerini almalıdırlar. Çevre köylerimizin de duyarlı davranacaklarında kuşkum yok Farklı düşünen dostları ikna etmek düşer bize.
DÖRDÜNCÜ DURUM ise, Yurdışında derneğimiz bir komite ve ya seçimlerle ilgili köylülerimizin yoğun yaşadığı yerlerde toplantılar yapmalıdır. Toplantıların amacı seçimlerde duyarlığımızı artırmasına hizmet edecektir. Herkesin ailesinden başlıyarak anne.baba.teyze,dayi.amca demeden konuşmalı ve ikna etmeli bu da yetmez Türkiye de bulunan yakınlarımızı telefonlarla arayıp kime oy verecekleri konusunda ikna etmeliyiz yoksa yarın geç olur.
BEŞİNCİ DURUM ise, Derneğimiz İstanbuldaki arkadaşlardan seçim öncesi ve seçime günü bir kaç kişi görevlendirmelidir. Seçim öncesi ön çalışma temelinde ilk etepta bir toplantı köylülerimizle birlikte gerçekleştirmelidir. HDP'ye oy vermeleri için her kesi ikna etmeliyiz fire vermeden işin içinde anlımızın akı ile çıkmalıyız. Aynı zaman da adayımız Hülya İMAK'ın da katılacağı bir toplantı ve çevre köyleri ziyaret toplantıları yapılmalıdır.
Değerli arkadaşlar, değerli köylülerimiz bu seçim çok önemlidir. Herkes kesinlikle oyunu kullanmalıdır. Bir oy deyip geçmeyin önümüze dikdikleri barajı yıkmanın yolu hiç bir oyumuz boşa gitmemelidir.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iyi bir sonuçla çıktık. Bu seçimde iyi bir çalşma sonucu daha iyi sonuç elde edebiliriz.
Bu duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak ve birlikte hareket etmek ve birliktenliğimizi daha güçlü kılmak içindir. Bu aynı zamanda sorumluluk ve dayanışma bilincini geliştirdiği gibi gücümüze güç katacaktır.
NEDEN İKİ OY DİYORUZ
Çünkü düzen partileri var güçleri ile itifak halinde HDP'ye karşı saldırıya geçmiş durumdalar. Devletin tüm olanaklarını elinden bulunduran AKP son gaz HDP'yi hedef tahtası göstermektedir. Diğer tarafta havuz medyası ağız birliği ederek TV ve basınında karalama ve yıpratma kampanyaları yürütmekteler. HDP'nin olanakları ise sınırlıdır zorlukları yenmek için iki oy daha bul diyoruz.
AKP bir taraftan barış süreci diyor, diğer taraftan HDP eş başkanı sayın Sellahttin DEMIRTAŞ'a karşı linç kampanyası başlatmış bulunmaktadır. Havuz medyası ve kalemşörleri Demirtaşı karalama ve bariş karşıt gösterme sahtekarlıkları sökmüyecek Türkiye ve kürdistan halkı onu barış ve demokrasinin güvencesi olarak gördüğü için AKP çılgına dönmüştür.Barış yanlısı olmayan AKP dir. ON yıldır barış görüşmeleri sürüyor kendileri iktidarda neden Kürt sorunu çözmüyor seçim de seçime Kürt halkının oylarını almak için baş vurduğu bir oyundan başka bir şey değildir. Yeni çıkardıkları içgüvenlik yasaları ile Kürdistanı sıkıyönetim yasalarını aratmayacak yasalarla yönetecek. Barış görüşmelerini çarpıtarak önce sillahlar bırakılacak sonra görüşmeler diyor.
AKP rüya görüyor dünyanın neresinde görülmüştür böylesi barış görüşmeleri dünyada yapılan görüşmelerde ilkin anlaşmalar sağlanır ardında sillahlar bırakılır. AKP tersini düşünüyor.Yok öye birşey Kürt halkının demokratik hakları güvenceye alınmadan sillahların bırakılması diye bir şey yok. Olayın hemen akabinde KCK dan açıklamalar ard arda geldi. Sabri OK ve Cemil BAYIK sillahlar Kürt halkının teminatıdır önce demokratikleşme sonra sillahlar bırakılır dediler. Türkiyenin demokratikleşmesi ve Kürt halkının ve azınlıkların haklarının güvencesi için iki oy daha diyoruz.
CHP'ye gelince AKP den geri kalmamaktadır. HDP'ye saldırmaktan başka işe yaramamaktadır. Yok efendim HDP- AKP anlaştılar barajı aşmazlarsa oylar AKP'geçer saçma düşüncelerini ileri sürmekteler. HDP düzen partilerini şoke edecektir barajı aşacaktır.Yeterki bunların hiç biri barış ve demokrasiyi getirmiyeceğini geniş kitlelere anlatalım. CHP yıllarca iktidara gelip gitti Alevi halkının oyları sayesinde ama gel görki Alevi halkının hiç bir sorununu talebini ne hikmetse çözmemiştir. Tam tersine ne kadar Alevi katliamı varsa hepsi CHP iktidarları dönemlerinde olmuştur. CHP'ye oy veren Alevi vatandaşlarımıza soruyorum bu ısrar neden, bir ALEVİ ve Kürt programı olmayan bu partiye neden oy veriyorsunuz. Türkiye'ye yerleşen DAİŞ köpekleri yarın okları Alevi halkına çevirdiğinden sizi yakanlar mı savunacak elbette hayır Suriyedeki alevileri savunan koruyanlar dururken neden CHP. Katliamları önleyecek tek güç HDP dururken,barışın ve demokratikleşmenin temaninatı HDP dururken neden. HDP'ye kuşku ve güvensizlikle bakan Alevi canlar yanılıyorsunuz bakın HDP Aleviler hakkında ne düşünüyor.
HDP ALEVİ HALKI İÇİN NE VAAD EDİYOR
Sayın DEMİRTAŞ Alevi halkının ibadet ettiği Cemevini ibadethane olarak tanıyoruz.
HDP'ye bağlı bulunan tüm belediyelerde bunu uygulayacağız. Belediyelerde tüm haklarda faydalanacaklar. Cemevi yapımı konusunda yardımcı olacaklarını berlirti. Devlet Alevi vatandaşları ve haklarını tanısın tanımasın biz tanıyoruz ve tüm haklarını hakim olduğumuz illerde beldelerde vereceğiz. İşte fark ve samimiyet burda yatar. HDP bunu 77 milliyonun karşısında deklare etmiştir. Adam gibi adam bundan dolayı Alevi halkının yeri ve adresi bugünden sonra artık HDP'dir diyoruz.
HDP Alevi halkının temsil hakını savunduğu gibi Alevi adayları da göstermiştir.Samimiyet burda dürüstlük burda geçer onun için HDP diyoruz. Onun için iki oy da sen bul bu mazlumların, yoksulların ve ezilenlerin partisine güç ver.
Ülkenin demokratikleşmesinin önünde engel teşkil eden düzen partilerine oy verme !!!
Kadını ikinci sınıf vatandaş ğözü ile bakan aşağlayan partilere oy verme !!!!
Üç-dört çocuk yap rıskını allaha havale eden AKP'ye oy verme !!!!
Kadın cinayetlerinin ayuka çıktığı, tecavüzcülerin kol gezdiği ve aklandığı bu düzen partilerine oy verme !!!
Mini etek tahrik eder, hamile kadın sokağa çıkamaz, 7 yaşındaki kız çocuğa nikah yapabilirsin diyen zihniyet tecavüzcüleri desteklemektedir.
Dekolte giyene tecavüz ederler, yanlız bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya gider diyen AKP 'ye oy verme !!!!!
Statükocu,tek bayrak,tek milet,tek devlet anlayışı savunan şöven faşit MHP ve CHP'ye oy verme!!!!
KADIN VE GENÇLERİN PARTİSİDİR HDP
HDP kadına verdiği deger dünya kamuoyunda büyük etki yaratmıştır. Türkiye parlementosuna bakınca bunu anlıyacaksınız. HDP kadın parlementer sayısına baktığında bunu anlamak zor olmasa gerek. Bu seçimlerde kadınlara ve gençlere öncelik tanıyan tek parti HDP dir. HDP kadına tanıdığı haklar bir devrim niteliğindedir.
Demokrasinin beşiği sanılan Avrupada kadın parlementer sayısına baktığımızda utanç vericidir HDP nin gerisine düşmekteler onun için tüm kadınlar HDP ye katılmaya çağırıyoruz. Cinsiyet ve Milliyet ayırımı yapmıyan, din ırk ayırımı göstermeden tüm kesimleri kucaklayan tek parti HDP bundan dolayı oylarınızı HDP'ye diyoruz.
HDP,Alevilerin,Kürtlerin,Ermenilerin, Süryanilerin,Türklerin,Lazların kısaca çeşitli miliyetten halkların partisidir. HDP devrimci demokrat,aydın ve yurtseverlerin bileşenidir. Kısaca HDP Demokrasi ve barışın adıdır. Barış ve demokrasiyi inşa etmek için sende omuz ver iki oy da bende şiarına destek ver.
07 / 03 / 2015
Haydar ASLAN