Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

K U R M E Ş BÜLTENİ

 Değerli  köylülerimiz !

Kurmeş Derneği olarak, şu konularda sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

 

1. Köyde  elektrik su pumpasının motor sorunu

 Bildiğiniz gibi, köyümüzdeki içme suyu, çerme çeşmesi ve kamışlı çeşmesinden sağlanmaktadır. Çerme çeşmesindeki su, elektrikli su pompa motoru  ile, çermeden köydeki su deposuna pompalanmaktadır. Elektrikli su pompa motoru 15 yıllık olup, son dönemlerde sürekli bozulduğundan, köyde sık sık su sorunu yaşanmaktadır.

Köy muhtarı Şerif Kurt, yeni bir motorun alınmasının zorunlu olduğu ve bunun yurtdışında yaşıyan köylülerimiz tarafından karşılanmasını rica etmektedir.

Dernek yönetim kurulu olarak, köyümüzün bu ihtiyacını karşılamak için, gerekli ön çalışmalar yapıldı. Bir su pompalama motoru ( dalgıç), gerekli tüm malzemeleri ve işçiliği ile  tahminen 4000 € mal olacağı bilir kişilerden alınmış hesap taslağı ile kanıtlanmıştır.

Köy heyeti ile yaptığımız  sözlü anlaşma, çerme deki su deposu 1 ve 2 metre daha derine inmesi gerekiyor. Depo derine indiğinde, daha fazla su, köydeki su deposuna pompalanır.  Depo kazı masraflarını köydeki köylüler karşılarsa, bizde dernek olarak, motor ve buna tekabul edecek masrafları köylülerimiz içerisinde toplıyacağımızı beyan ettik.

Değerli dostlar,

Bu yazımızla, bir dalgıç almak istediğimizi sizlere bildirmek istiyoruz.  (Dalgıç için maddi yardım bölgenizdeki dernek yönetim kurulu üyeleri veya görevlendirilmiş kişiler tarafında toplanılacaktır.)

Elinizden ve gönlünüzden gelen maddi desteği sununuz. Maddi katkı sunanları yazılı olarak halkımıza duyuracağız. Gereksiz tartışmalara girmiyelim. Mesela şunun şu kadar bahçesi, bunun şu kadar bağı var gibi. Köyün suya ihtiyacı var. Bize düşen bu ihtiyacı karşılamaktır.

 

2. Dersim – Kurmeş gençlik festivalı

Kurmeş li gençlerimiz, 3 Nisan 2010 da Cumartesi günü saat 17.00 de, Köln – Chorweiler,

Pariser Platz 1  Bürgerzentrum da bir gençlik festivalı organize etmişler. Gençlerimiz bu etkinlikleri ile, hem kültür hemde gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmaya çalışırken, gençlerimiz arasında sosyal dayanışma bağlarını canlı tutmaya çalışıyorlar.

Kurmeşli gençlere çağrımız, şenliğe katılmalarıdır. Geniş bilgiyi internet sayfamızda almanız mümkündür.

 

3. Beşinci Kurmeş Şenşliği

Beşinci Kurmeş Şenliğimizi  Ağustos ayının birinci haftasında  köyümüzde yapmak istediğimizi bilgilerinize sunmuştuk. Bu konuda çalışmalarımız devam etmekte ve en kısa zamanda şenlik programını  bilgilerinize sunacağız.

 

4. Derneğe üyelik

İyiki bir derneğimiz var. Dernek imkanları oranında,  köyüne ve insanlarına sahipleniyor. Bir köy derneğinden bundan fazlasıda beklenemez.  Derneğine sahip çık! Derneğe üye olmayanlar, lütfen üye olsunlar!  Derneğe üye olupta, konto numaralarını değiştirenler, lütfen yeni konto numaranızı veya yeni üye olmak isteyenler, derneğimizin  maliye işlerinden sorumlu arkadaşımız M.Yılmaz a telefonla ( 0178- 2638661) bildirirlerse yeterlidir.

Yıllık üye aidatı yanlız 20 Eurodur.    

 

Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu  

 

 

 

Kurmeş Derneği – Kurmeş Der.e.V.    Ida-Kerkovius-weg 4 -  70569 Stuttgart   

Konto Nr.: 5299861     BLZ: 600 501 01   Bank: LB-BW   www.kurmesliler.com      E.Malil: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.