Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Basına ve Kamuoyuna; Katliamı Kınıyoruz

Halep’in Sefire ilçesine bağlı Tel Hasıl ve Tel Aran beldelerindeki sivillere yönelik saldırılar sonucunda 50 'nin üzerinde Kürt vatandaşı yaşamını yitirmiş yüzlerce yaralı ve bir o kadarda sivil esir alınmış veya kaçırılmıştır. Rojava'da Kürt halkına yönelik çetelerin saldırılarını hiç kuşku yok ki destekleyen bölge devletleri arasında Türkiye'de bulunmaktadır. Özellikle Tayip Erdoğan ve partisinin desteklediği gerici islam örgütlerinin amaci Kürt halkının özgürlük mücadelesini bastırma ve bölgede ortamı gererek Kürt-Arap,Kürt-Türk vs.savaşlarını tırmandırmaktır. Bu vesileyle Kürt halkına karşı katliam girişimlerine de ortam hazırmalanmak istenmektedir. 


Daha dün İsa Huso'ya yapılan suikastle kürtlerin önümüzdeki günlerde de bu saldırılara sıkça maruz kalacağı işareti verilmişti. Kürt halkının barış umutlarına ve özgür düşlerine sıkılan bu kurşunlar aynı zamanda insanlığın iradesine barış umuduna ve yarınlarına sıkılmış kurşunlardır. Tarihe yeni bir Kürt katliamı olarak geçen bu katliam Halepçe,Roboski Dersim ve diğer katliamlardan farksızdır. Kimler tarafından yapıldığına bakılmaksızın insanlık dışı savaş kurallarına aykırı çocuk- kadın ayrımına bakılmaksızın yapılan bu katliamları şiddet ve nefretle kınıyoruz. 

Şu iyi bilinmeli ki Kürt halkının barış umuduna sıkılan bu kurşunların, Kürtlerin özgürlük yolunda daha kararlı ve birlik yolunda daha inançlı olmalarına vesile olacaktır. Esad katili vurunca sesleri yükselen Medya ve  Devletler başka katillerin vurdukları karşısında sessiz kalarak işlenen bu cinayetlere ortak olmakta büyük bir insanlık suçu işlemektedirler.Ortadoğu halklarının karanlığa ve savaşlara sürüklenmek istendiği gerçeğide görülmektedir.

İnsan olmanın ayrımı gayrımı olmadığını herkesin yaşam hakkına saygı duyulması gerektiği düşüncesiyle tüm insanlığı bu katliamalara karşı durmaya çağırıyoruz. Bu katliamların ve saldırıların önü alınmazsa "Susma sustukça sıra sanada gelecek" şiarı yarın bizde de yankısını bulabilir. 

Bölgede oluşacak etnik savaşların emperyalizmin işine yarayacağını silah tüccarlarının bu işte kendilerine yeni pazarlar yaratarak katliamları ve katledenleri destekledikleri aşikar olmakla birlikte bölge halkının ve özellikle Kürt halklarının bunlar karşısında daha örgütlü ve duyarlı olmaları önemli kaçınılmaz bir görevdir. Rojavada yaşananlara sessiz kalmamak adına desteğimizi sesimizi yükselterek  bizzat vermeli dayanışmamızı en üst seviyeye çıkarmalıyız. 

Katliam yaşamış bir coğrafyanın evlatları olarak bu acıları bizden daha iyi bilen yoktur. Kürt halkı da tıpkı diğer halklar gibi kendi değerleriyle yaşama hakkına devlet kurma hakkına daha doğrusu kendi kaderini tayin hakkına sahiptir. Katliamı ve bu kirli oyunları kınıyor herkesi insan olmanın getirdiği ödevlerle duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Kurmeş Derneği Genel Sekreteri 
Ali Haydar Gürbüz