Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

KURMEŞ INFO 17

KURMES  resim

KURMEŞ İNFO

Merhaba saygı değerli köylülerimiz!

2017 yılını geride bırakmak üzereyiz.
2018 yıllına girerken hepimizin yeni yılını kutlar, sağlık, huzur ve barış temenni ediyoruz.
2017 yıllında bedence aramızda ayrılan tüm canlara Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu olarak, son yapmış olduğumuz toplantıda kısaca şu kararları siz üye ve köylülerimizle paylaşmak istiyoruz.
Cenaze Morgu:
Köylülerimizin bir tavsiyesi olan Cenaze Morgunu, köyümüzde yapma kararını aldık.
Morg, Garip Dede Türbesi yanında yapılacak. Morg için tahminen 7-8000 Euro luk bir masrafı olacak. 25 m2 bir ek bina inşa edilecek ve içerisine morg ve yıkama bölümleri olacak.
Devlet denetiminde olan, Alevi ve Kızılbaş inancına ters düşen '' Pertek Cem Evi'' Morguna muhtaç kalmayacaktır.
Önümüzdeki günlerden, dernek adına sizlerden maddi destek talep edilecek, lütfen bu konuda bölgelerinizde köylülerimiz arasında maddi desteği organize edilmesinde çaba içerisinde bulununuz.
Dernek Genel Kongresi:
2018 Mart veya Nisan ayında bir Cumartesi ve Pazar günde kültürel bir etkinlik şeklinde yan yana geleceğiz. O buluşmada bir gece hotelde kalıp hep birlikte eğlenip ve Dernek Kongremizi yapacağız.
Bu konuda sizlere detaylı bilgi verilecek.
15 yaşında olan Derneğimiz birçok alanda sistemlinmiş bir yapıya sahiptir. Derneğimizi bugüne kadar taşımış olanlar, bu emaneti genç kuşaklara devir etmeyi düşünüyor. Lütfen bu konuda sorumluluk almaya azim ve cesaret gösterelim.
Dernek genel durumu:
Almanya da yaşayan köylülerimiz içerisinde 220 e yakın kişi dernek üyesidir. Derneğe yılda düzenli
20 € dernek üyelik aidatını ödeyen üye sayısı 170 kişidir. 50 ye yakın kişi dernek üyesi olmasına rağmen üyelik aidatlarını vermemekteler.
Üyelik aidatları bize verdikleri kont numaralarında çekilmektedir. Üyelik aidatları elden almıyoruz.
Üyelik aidatını elde verenler veya kontları değiştirmiş olanlar yeni kont numaralarını bize iletmeleri rica olunur.
Birbirleri ile aile bağları olan bazı köylülerimizin Derneğe üyesi olmamalarına bir anlam vermiş değiliz. İşin ilginç tarafı, dernek üyesi olmayan bu bireylerden bugüne kadar, Dernek olarak yapmış olduğumuz etkinliklere hiçbir maddi ve manevi katkıları da almış değiliz. Lütfen derneğe üye olunuz.
Derneğimizin kuruluş dönemlerine göre, şu anki gidişatında bir yavaşlama, üye ve köylülerimiz arasında haraketlilikte bir gevşemenin var olduğunu görüyoruz.
Derneğimizin şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmaları ile köylülerimiz içerisinde belli bir saygınlık kazandığına inanıyoruz ve bunu ileriye taşımaya çalışmalıyız. Bir köy derneğinden bundan fazlasını da beklememek gerekir diye düşünüyoruz. Bir köy derneğinden siyasi ve politik beklenti içerisinde olmamak gerekir.
Dernek olarak, gerek köylülerimiz, gerekse komşu Köylüler ve Dersimli kurumlarla birlikte sosyal ve politik sorumluluk içerisinde hareket etme çabasını gösterdik ve gösteriyoruz.
Kurmeş Derneği içerisinde oluşturduğumuz Gençlik kolu, son iki yıldır belli etkinlik içerisinde değildir. Bazı gençlerin kendi arasında buluşma çabası tarafımızda hoş görülmekte ve bunun devamlılığını sağlamak için dernek yönetimini yavaş yavaş genç kuşaklara bırakmak gerektiği konusunda görüş birliği mevcuttur.
Dernek bünyemizde bir Kadın kolunun oluşumu bizleri sevindirdi. Kadınlarımızın bunu ileriye taşıyacaklarını umudunu taşıyoruz.
Dernek bünyesinde medyatik alanda yeni girişimler mevcuttur. Kurmeş TV benzeri projeler hakkında ileride geniş bilgiler verilecektir.
Derneğimize sahip çıkalım!
En kötü örgütlülük, örgütsüz kalmada daha iyidir.
Sevgilerimizle.

Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu
11.12.2017