Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Zel Restaurant‘ın Sahibi Köylümüz Sayın Halil Baysal'ı Ziyaret Ettik

Matematiksel anlamda ilginç bir tarih olan 01.02.2010 tarihinde (İlginçliği bu rakamın tersten okunması halinde aynı tarihi verecek olmasındandır) Köylümüz Halil baysal’ı  ziyaret ederek hem yakın geçmişte yitirdiğimiz annesi Pere’nin vefatından dolayı  başsağlığı diledik hemde kendisiyle biraz vaktimiz olduğundan kısa bir roportaj yaptık.

 

KS(Kurmes Sitesi): Halil Öncelikle annenizin vefatından dolayı derneğimiz adına tekrar size ve ailenize  başsağığı diliyoruz,hepinizin başı sağolsun.Köye gidip cenazeyi kaldırdınız,üzüntülüsünüz,sizler gibi bizlerde  bir köylümüzü büyüğümüzü yitirdiğimiz için üzgünüz öncelikle bunu belirtmek istiyoruz.

 

HB(Halil Baysal):teşekkür ederim  dostlar sağolsun,annemim vefatından dolayı bizlere telefonla,site vasıtasıyla ve bizzat ziyeret ederek gelen tüm köylülerimize ve dostlarımıza ailemiz adına tekrar teşekkür ediyorum.Kış ayları köyde genellikle soğuk ve yağışlı olur fakat ben oraya gittiğimde adeta bahar havası vardı buda cenaze işlemlerimizi kolaylaştırdı.Elbetteki bizler bir nesili yitirmenin üzüntüsünü yaşamaktayız,yavaş yavaş yaşlılarımız aramızda ayrılmaktadır,insan ister istemez kendisine soruyor acaba bizler büyüklerimize karşı yeterince görevlerimizi yerine getirebildik mi?bence bu soruyu herkes kendisine sormalı.

 

KS:Gelelim buradaki  yaşamınıza: Hayatınızda memnun musunuz? Kaç yıldır döner işiyle uğraşıyorsunuz?

 

HB:memnun olmalıyız tabi bizler buraya gelirken neyimiz vardı ki,uzun emekler sonucu bu noktaya geldik, Döner işiyle 1999 dan bu yana uğraşmaktayım,ailece çalışmanın yanı sıra 8 personal   var bunlar çift vardiya sistemiyle çalışmaktalar.Mesleğimde memnunum,memnun olmak zorundayız da çünkü bu işin dışında başka yapacak bir işte yok,elimizde bu geliyor.

 

KS:Ekonomik Kriz sizide etkiledi mi?

 

HB:Tam olarak etkiledi diyemeyiz fakat işlerimizde bir durgunluk oldu, diğer dallardaki gibi çok derinden olmadı.Rekabet ortamı bizleri etkiliyor mesela buradaki köylülerimle rekabet ediyorum.

 

KS:Sosyal yaşamınız nasıl? Çalışmanın dışında başka herhangi bir uğraşın var mı?

 

HB:Bu soruyu hiç sorma çünkü be mesleğin en büyük dezavantajı kişiyi asosyal bir yaşamın içine doğru çekmesidir,ilk dönemler pek hissetmedik ama son zamanlarda sosyal yaşamın gerekliliğine olan inancım ve isteğim dahada artmaktadır,çünkü insanı insan eden en temel şeylerden biride sosyal paylaşım alanlarındaki faaliyetlere katılmasıdır.Buna pek zamanımız olmuyor buda haliyle beni üzmektedir.

 

KS:Derneğimiz hakkında ne düşünüyorsunuz?Sitemiz vasıtasıyla köylülerimize bir iletin olacak mı?

 

HB:Dernek çalışmalarını yakından takip etmekteyim, değer veriyorum, her ne kadarki pratik anlamda sizlere katkım olmuyorsa da diğer alanlarda üzerime düşen görevimi yerine getireceğimi bilmenizi isterim hatta bugüne kadar resmi anlamda üye değildim ama bugünden itibaren bende derneğin yeni bir üyesi oluyorum.Dernek aidatları kanımca çok düşük yükseltilmesi gerekir.:calışmalar biraz daha belirgin ve hissetirilmelidir. Burada bir önerimde köyümüzdeki yaşlıların bakımı için olacak, orada boş duran Ortaokul binasını restore edip yaşlılarımızın toplu halde bakımının sağlanmasına çalışmalıyız. Bu konuyu ilçe kaymakamı veya diğer yetkililerle görüşüp araştırmakta yarar görüyorum.Hatta dernek bu işin öncülüğün yapmalıdır.Sizlerde biliyorsunuz bir çok yaşlımız köyde yalnız ve bakıma muhtaç kişiler belki bu vesileyle bu sorunu çözmüş oluruz.

 

KS:Son olarak bu sene köyde 5.Şenliğimizi yapacağız bu konuda ne düşünüyorsun?

 

HB: Aslında bu çok önemli tamda bu noktada kendi değerlerimize coğrafyamıza ve orada oturmakta olan toplumumuzun fertlerine sahip çıktığımızın en önemli kriteri bu şenlik vb. Aktiviteler olacaktır.Canı gönülden destekliyorum üzerime düşen neyse yerine getirmeye hazırım.Bende yazın ne edip edip bu şenliğe katılacağım.Burada bütün köylülerimize ve dostlarımza selam ve saygılarımı yollarken sizlerede çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

 

Bizde Halil’e bu güzel ve anlamlı söyleşiden dolayı teşekkür ettik.