Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

KURMEŞ MUHTARI Haydar Banguş

haydar

KURMEŞ KÖY MUHTARI SAYIN HAYDAR BANGUŞ TAN BAZI BİLGİLER

16 -30 Eylül 2016 da köydeydim. Kurmeş köy Muhtarı Sayın Haydar Banguş son dönemlerde köyümüzde gerçekleştirdiği ve bazı Projede dâhilindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kamışlı mevkiinde gelen su boruları arizaları giderilmiş ve suyun köy deposuna akımı sağlanmıştır.

Mağaraların arka tarafında hayvanları suvarmak için bir gölet projesi ihalesi gerçekleşmiş ve gölettin yapımı için bargiyan semtine kadar dozer ile yeni bir yol yapılmıştır.

Çerme Çeşmesindeki suyun güneş enerjisi ile su deposuna günde 90 ton suyun pompalanacağı bir projeye başlamışlar. Projenin önümüzdeki üç hafta içerisinde faaliyete geçeceği beyan ettiler.
Projenin maliyeti 50 bin Türk lirası değerindedir. İlk taksit 25 bin TL proje Firmasına ödenmiştir. Geri kalan 25 bin TL on birinci ayın sonuna kadar ödenecektir.
Köy Muhtarlık Heyeti ile Proje firması arasında noter huzurunda bir anlaşma yapılmıştır. Anlaşmaya göre, köyün ortaokul altına 150 m2 bir alana 40 güneş panelleri beton ve demir çubuklar üzerinde inşa edilecek, panel etrafları tel örgülerle ve panel üsleri bir tel ağla örülecektir.
Firma elektrik teşkilatları için 5 yıl ve güneş panelleri için 25 yıllık bir garanti vereceğini noter huzurunda beyan etmiştir.
Köy Heyeti Kurmeş de evi ve su bağlantısı olan 110 haneyi tespit etmiş. 10 hane sahibinin maddi durumu iyi olmadığı için, bunların masrafları verilen bağışlarla karşılanması tavsiyesinde bulunmuşlar.
Berdan Ber 5 bin ve Kurmeş Derneği 10 bin TL bir bağışla projeye katkı sunmuşlar. Geri kalan 40 bin TL sı 100 hane bölerek, hane başına 400 TL bir ücret düşmektedir.
Köyde ki ailelerde köy heyeti, yurtdışında yaşayan köylülerimiz de de, Kurmeş Derneğinin para toplamasını ricasından bulunmuşlar.
Projenin uygulanması için köylüler kendi aralarında yaptıkları birkaç toplantı ile tüm köylülerin onayı almış ve kendim de hazır bulunduğum bir toplantıda buna şahit oldum.
Su ücretlerinin bedava olup olmaması, suyun ne amaçla kullanıldığına bakılarak önümüzdeki dönemde bir karara bağlanılacağı konusunda tavsiye kararı almışlar.
Yurtdışında paralarını ödeyecek ailelerin listesi şöyle:
Alma BANGUS, Veysel TOP, Bahattin İLTİMÜR, Munzur İLTİMÜR, Fadime TAN, Müslüm İMAK, Hediye BER, Mustafa GAYER, Celal SAĞ, Abidin DURMUŞ, Baba KURT, Sultan ASLAN, Zabit ASLAN, Mahmut TAN, Haydar ASLAN, Hasan ÜÇ, Hıdır GAYER, Ziran ÜC, Ziyattin ÜC, Halil BAYSAN, Beser BAYSAN, Ali Ekber BAYSAN, Hasan İMAK, Ali İMAK, Cafer ÖZCELİK, Mahmut ÖZCELİK, Seyfi İMAK, Hıdr BANGUS (iso), Elif DÜZYAR, Cafer GÜRBÜZ, Ali Rıza IRMAK, Ali Rıza KURT, Şariban AYDIN, Zeynel İMAK, İmam ÖZ, Cemal ASLANER, Hasan KURT (musa), Hıdır SAG, Murat ÇALIŞ, Zeko ASLANER.
Yurtdışında yaşayıp ta köyde bulunanlar ücretlerini muhtara vermişlerdir.
Herkesin duyarlı ve sorumlu davranacağını umut ediyoruz.
Yukarıda adı yazılı olanlar, köydeki tanıdıklar üzerinde, ücretlerini olan 400 TL köy muhtarlığına veya da DERNEK kontosuna 125 € olarak yatırabilirler.
DERNEK KONTOSU:
KURMES VEREIN
IBAN: DE66 5105 0015 0116 7999 82
BIC: NASSDE55XXX
Bank: Nassauische Sparkasse
Şifre: WASSER

Saygılarım la
Kurmeş Derneği
Eş Başkan
Mehmet Yılmaz
05.10.2016

Foto:A.H.Gürbüz