Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

ZEVE BULUŞMASI

zeve16 Nisan 2017 Pazar günü komşu köylerimiz ZEVE dostlarımızın Gustavsburg Alevi Kültür Merkezinde düzenlemiş oldukları Üryan Hizir Zeve Kültür Derneginin toplantısına Kurmeş Dernek başkanı olarak katıldım.
İlk bir buluşma olmasına rahmen büyük bir kalabalığın olduğuna çok sevindim. Katılımcılar içerisinde kadınların ve gençlerin çoğunluk olması kayda değerdi.
Dernek başkanlarının bir kadın olması geleceğe bir umut saçmaktadır.
Birlikte çalıştığımız komşu köylülerimizin, örgütlü girişimler içerisinde olmasında daha en iyisi ne olabir ki?
Çok coşkulu geçen etkinlik, slayt gösterisi esnasında yer yer duygulu anlar da yaşandı.
Kurmeş li Dilan,Ertan,Eda muhteşem üçlüsü müzikleriyle kitleyi nostalji rüzgarına kaptırdıl.
Yine Davul-Klarenet ekibi Ali Rıza muhteşem halaylarla güne renk kattı.
Davetlilere zengin gril yemek ve içecekler sunuldu.
Dernek Başkanı Elif Kay ın kısaca dernek çalışmaları ve derneğin köy heyeti ile birlikte yaptığı olumlıu projeler hakkında bilgi verdi, köylülerini daha da birlik beraberliğe davet etti.
Zeveli dostlar, Bargini SEGE SUR katliamında yaşamlarını yetirenler için yapılması düşünülen Anıt Mezarı için 240 Euro bağış toplanıldı ve ayrıca 5 Bilet bilet satışı yapıldı.
Kurmeş Dernek başkanı olarak, komşu köylülerimizden ZEVE, BARGİNİ, ABŞEKER ve ORCAN lı arkadaşlarımızın örgütlü bir girişim içerisinden olması ve diğer köylülerinde bu girişimleri geliştireceklerine umutla bakıyoruz.
Zeveli arkadaşlarımızın çalışmalarında başarı diler ve kurum başkanı olarak onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu beyan ediyoruz.

18.04.2017

TOPLU BİR KARE

Zeve 2

DERNEK YÖNETİM KURULU

 

 

zeve 3

GRİL HİZMETİ