Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Hozat Festival Programı Belli Oldu

Bu yıl 11.si düzenlenecek olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin ilçeler kısmında Hozat Belediyesi kendi program akışını açıkladı. Belediye Başkanı Cevdet Konak’ın “Çağrımızdır” başlığıyla kaleme aldığı davet metni ve 30 Temmuz Cumartesi günkü program akışı şöyle:

ÇAĞRIMIZDIR Bu yıl 11. sini düzenleyeceğimiz Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde siz değerli hemşerilerimiz ve Dersim’e gönül vermiş insanlarımız ile birlikte olmaktan ötürü büyük bir mutluluk duyacağımız şüphesizdir. Bu mutluluk aynı zamanda, uzun bir tarih boyunca devam ettirdiğimiz siyasi, kültürel ve ekolojik yapımızı korumak adına vermiş olduğumuz mücadelemizin tarihi ile, değerlerimize karşı gerçekleştirilen her türlü gerici saldırıya karşı oluşturduğumuz birlikteliğimizin adı olmuştur festivallerimiz. Barajlar, orman yangınları, ekonomik, sosyal siyasal ve kültürel baskılar sonucunda insansızlaştırılmaya çalışılan bölgemize karşı gerçekleştirilen her türlü saldırının cevabını, festivallerimiz boyunca meydana getirmiş olduğumuz emeğimizin ürünü ve siz değerli dostlarımızın birlik ve dayanışma ruhu ile vermekteyiz. Tarihimize karşı sorumlu olduğumuz bu görev gereğince de, hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu yüzden bütün Dersimliler ve dostlarımızı, 11. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde aramızda görmek istediğimizi dile getirir, özgür bir gelecek kurmanın coşkusuyla selamlarız.

08.00 Dersim’ den Hareket (Otogar)

10.00 Karşılama (Hozat – Ovacık Yol Ayrımı )

GÜNDÜZ PROGRAMI (Belediye Parkı )

10.00 - 12.00 Kahvaltı

12.00 - 14.00 Dinleti : (Yerkir Union’s Van Project Müzik Grubu , Domane Dersim, Deniz ESMERHAN ve Misafir Sanatçılar)

15.00-16.00 Tiyatro : Koyo Mixonet (Hain Oyun) Alişan ÖNLÜ // Yer: Belediye Düğün Salonu

16.00- 18.00 Panel: Dersim’ de Kimlik Tartışması (Dinamikler ve karşı Dinamikler //

Yer: Belediye Parkı KATILIMCILAR Moderatör: Ahmet KERİMGÜLTEKİN BDP Milletvekili Sırı Süreyya ÖNDER Prof. Dr. Tayfun ATAY Yrd. Doç. Dr. Ayfer KARAKAYA (STUMP) Yrd. Doç Dr. Yücel DEMİREL Dr. Şükrü ASLAN Yakup AKDOĞAN (Yazar)

18.00-18.30 Tiyatro:

Bu Dağlar Hiç Gülmedi (İdil Tiyatro Atölyesi) //

Yer: Cumhuriyet Meydanı AKŞAM PROGRAMI Yer : (Cumhuriyet Meydanı)

18.30-19:00 Folklör Gösterisi :

Yüzçiçek Kültür Merkezi KONUŞMACILAR:

Kaymakam Fatih DEMİR’ in Konuşması

Belediye Başkanı Cevdet KONAK

Demokratik Kurum Temsilcileri

19:00-01-00 KONSER PROGRAMI :

Kardeş Türküler,

Mikail Aslan,

Grup Şiar,

Arzu,

Hozan Beşir,

Kemale Amed,

Gökçen Kahraman,

Mustafa Bakır (Şair)

SUNUCU : Zeynep DEMİR