Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

ANF muhabiri Zeynep Kuray’a Jüri Onur Ödülü

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Bakırköy L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan ANF ve Birgün Gazetesi muhabiri Zeynep Kuray’a Jüri Onur Ödülü verilirken, haber dalındaki ödül, Pozantı Cezaevi’nde Kürt çocuklarına yönelik cinsel taciz ve tecavüzleri ortaya çıkaran DİHA Mersin Muhabiri Zeynep Kuriş’in oldu. 

Bu yıl 15'incisi düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Metin Göktepe Ödül Komitesi'nin yaptığı açıklamaya göre, Jüri Onur Ödülü, gazetecilik faaliyetini şuan cezaevinde de sürdürmek zorunda bırakılan ve Birgün Gazetesinde 7 Mart 2012 tarihinde "Kadınlar vardır, kadınlar hapiste" başlığıyla manşetten yayımlanan haberiyle ANF ve Birgün Gazetesi muhabiri Zeynep Kuray'a verildi.

Yazılı Haber Ödülü'nü ise, "Pozantı Cezaevi'nde cinsel istismar iddiası" başlıklı haberiyle DİHA Mersin muhabiri Zeynep Kuriş kazandı. Kuriş'in haberi Pozantı Cezaevi'nde yaşanan cinsel istismar ve taciz olaylarını kamuoyunun gündemine taşımıştı. Kuriş'in bu haberi ile birlikte cezaevlerindeki çocukların yaşadıkları vahşet tüm Türkiye kamuoyunda tartışılmaya başlanmıştı. 

Göktepe ödülünü kazanan diğer basın emekçileri ise şunlar: Görüntülü Haber Ödülü Show Tv'de 10 Kasım 2011 tarihinde yayınlanan ve Van'da meydana gelen 5.6 şiddetindeki ikinci depremde Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaşananları gösteren haberleriyle Muhabir Ali Burak Ersemiz ve Kameraman Deniz Pirinççiler kazandı. NTV'de yayınlanan Pasaport programının 20 Kasım 2011 tarihli bölümünde yayınlanan ve Mısır'daki ayaklanmayı ele alan 'İkinci Tahrir Ayaklanması' adlı eseri ile Mete Çubukçu, görüntülü haber dalında Jüri Özel Ödülü'ne değer görüldü.

Bu yılki yarışmada Yerel Gazetecilik Ödülü'nü ise, toplumu ilgilendiren olayların üzerine korkusuzca gittiği için Rize'de yayınlanan Nabız gazetesi kazandı. Fotoğraf Ödülü'nü ise, "Sakın Konuşma" adlı fotoğrafı ile Hürriyet Daily News Muhabiri Selahattin Sönmez kazandı. 15 Aralık 2011 tarihini taşıyan fotoğraf, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın, Gazi Üniversitesi'nde Nükleer Enerjinin Geleceği ve Hukuki Sorumluluk Paneli'ndeki konuşmasını bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi öğrencisi Nesimi Yiğit Eryılmaz'ın konuşmak istemesi üzerine güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği sırada çekildi.

Ödülü kazananlara, Gazeteci Metin Göktepe'nin doğum günü olan 10 Nisan'da yapılacak olan törenle verilecek.