Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Alevilere Tehdit Devam Ediyor-‘Seni ve aileni yakarız’

Alevi bir ailenin lince uğradığı Sürgü’de, yeni linçler, geliyorum diyor. Bir süre önce arabasının üzerine,“Alevilere ölüm” tehditleri yazılan Celal Mezarcı’ya bu kez “Seni ve aileni yakarız” şeklinde tehdit mektubu gönderildi. Mektupta, “İstersen polise haber ver, aynı dakika haberim olur” ifadeleri dikkat çekiyor.
Sizi tarihe gömeriz
Hükümetin ırkçı politikalarının ürünü olan ırçı linç saldırılarının merkezi haline gelen Meletî’nin (Malatya) Sürgü Beldesi’nde Celal Mezarcı ve ailesine yönelik tehditler sürüyor. Kısa bir süre önce arabasının üzerine “Alevilere ölüm” denilerek tehdit edilen Celal Mezarcı’ya bu kez “Seni ve aileni yakarız” diye biten tehdit mektubu gönderildi. El yazısıyla yazılan mektupta, “İstersen polise haber ver, aynı dakika haberim olur” ve “Biz de emir kuluyuz” sözleri dikkat çekiyor. Evli ailesine yönelik linç girişiminin ardından yaşanan tehditler, “Geliyorum” diyen yeni bir linç girişiminin habercisi gibi.

‘Seni ve aileni yakarız’

Mektup, 19 Ağustos’u 20 Ağustos’a bağlayan gece saat 00.30 sıralarında evin önüne bırakıldı. Daha sonra 0 416 214 82 52 numaralı telefondan Celal Mezarcı’yı arayan ırkçılar, mektubu almasını istedi. Söz konusu numara Semsûr’de (Adıyaman) eski hastane yakınında ankesörlü telefonların bulunduğu bir işyerine ait. “Celal Mezarcı. 1980 doğumlu, Hüseyin oğlu” diye başlayan mektup şöyle: “Bu akşam sana geldik yok etmeye. Ama misafirlerin vardı. Senin çevirdiğin filmleri biliyoruz mağdura yardım adı altında. Ama Alevi-Sünni çatışması olmayacak. Çünkü sen öleceksin. Buralardan git, İstanbul’a geri dön. Yoksa seni, yaşlı anneni, abini, ablalarını tarihe gömeriz. İstersen polise haber ver, aynı dakika haberim olur. Hatta senden önce haberim olur ve sen ve ailen yaşamazsın. Bir de düğün hazırlığı yapıyorsunuz. O düğünü sana mezar ederiz. Senin gibi bir ite evlilik olmaz, düğünü iptal et ya da ertele. Adam olursan izin veririz, Yoksa düğün günü gazap gecen olur. Ailene yazık. Yoksa senin gibi hiç önemli değil ama ailene yazık. Git buradan, düğünü ertele. Yoksa ölürsün. Bu yazıyı okuduktan sonra dediklerimizi yap, yoksa seni ve aileni yakarız. Bunu basite alma, dediklerimi yapmadığımda uygulamalı göreceksin. Biz de emir kuluyuz. Bugünkü raporunda evde yok diyeceğiz. Ama öbür sefer seni ve aileni yakarız.”

Mezarcı’nın 5 gün önce de Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki evinin önünde bulunan arabasının üzerine “Alevi ölsün. Ölüm. Sürgülü” yazıldı.

Sürgü, geçtiğimiz günlerde de Evli ailesine yönelik linç girişimlerine maruz kalmıştı.