Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

‘ARTIK EVLATLARIMIZI TOPRAĞA GÖNDERMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK…’

 Tutsakların cezaevlerindeki açlık grevleri 62. gününe ulaştı. Tutsaklardan Hülya Yer’in babası Hıdır Yer, “Çocuklarımız doğal, insani hakları için açlık grevine başladılar. Utanç verici olan AKP Hükümeti’nin tutumudur” dedi. Yer, kamuoyuna da, “suç ortağı olmayın” çağrısında bulundu.

PKK ve PAJK’lı tutsakların öncülüğünde başlayan açlık grevleri, 62 gündür devam ediyor. Bakırköy Cezaevi’ndeki tutsaklardan Hülya Yer’in babası Hıdır Yer, kızıyla yaptıkları son görüşmeyi ANF’ye anlattı: “En sık söylediği şey; bizlerin de taleplerine sahip çıkmamız. Taleplerinin haklılığından, bunun için de ortaya koydukları iradeden bahsetti. Zorlu bir süreç olacağını fakat kesinlikle sonucunun bizler için olumlu olacağını söyledi. Ben de kendisine, ‘talepleriniz bizlerin de talepleridir’ dedim. Mücadelelerine sahip çıkacağımızı belirttim.”

Hıdır Yer, kızının henüz açlık grevine başlamadan önce, ‘diğer tutsaklar için B1 vitamini istediğini ve B1′i temin ederek cezaevine götürdüklerini ancak cezaevi yönetiminin 15 gün sonra dağıttığını’ kaydetti.

‘DEVLET UTANMALI’

AKP Hükümeti’ne tepkili olduklarını söyleyen Hıdır Yer, tepkiyi şöyle dile getirdi: “Bizlerin hükümete, devlete bakış açısı çocuklarımızın bakış açısından farklı değil. Sürdürülen baskıların, asimilasyon politikalarının farkındayız. Çocuklarımız dilleri ve önderleri için bedenlerini açlığa yatırmış durumdalar. Yani iki temel hak için eylemdeler. Türk Devleti bundan utanç duymalı.”

‘ARTIK EVLATLARIMIZI TOPRAĞA GÖNDERMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK…’

“Keşke çocuklarımızın yaptığını biz daha önce yapsaydık” diyen Hıdır Yer, ekledi: “…Şimdi ise biz onların, çocuklarımızın izindeyiz. Hükümet yalanlarıyla birilerini kandırabilir ama halkın çoğunluğunu kandıramaz. Biz gerçeklerin farkındayız.”

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecride değinen Hıdır Yer, “Eğer Sayın Öcalan üzerindeki insanlık dışı uygulamaya son verilirse, çocuklarımız da masaya oturacaktır. Devlet bunu kabul etmeli. Çocuklarımızı toprağa göndermeye artık tahammülümüz yok” dedi.

‘SUÇ ORTAĞI OLMAYIN…’

Tutsak babası Hıdır Yer, sözlerini şu çağrıyla sonlandırdı: “Herkesi tutsakların sesine ses katmaya çağırıyorum. Çocuklarımız 2 aydan beri açlar. Ama yenilmiyorlar. Taleplerine ve çocuklarımızın kendisine sahip çıkalım. Kızım geçenlerde Özgür Gündem’de bir yazıyla seslenmişti. Ben de aynısını dışarıdakiler için söylemek istiyorum: ‘Suskunlar, saldıranların suç ortağıdır.’ Cinayetlere ortak olunmasın.”


 

ANF-Baris Kurt