Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

ANALAR İSTERSE-Ayfer Ber

Yarın 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü.Geçen bir yıla dönüp baktığımda durum dahada vahim görünmekte.Sistemi eleştiren,gerçekleri yazan kadınların sesleri ya tutsak edildiler,yada kalemlerine el konuldu 2011-12de.

Türkiyenin en iyi yazarlarından Nuray Mert,Ece Temelkuran,Banu Güven gibi kadınlar işlerinden uzaklaştırıldılar düşüncelerinden dolayı.

Doçent,Siyasetçi,Politikacı,Sendikacı,Gazeteci,Hukukçu kadınlar cezaevlerine konularak Türkiyenin insan hak ve özgürlüklerinde ne kadar çok yol katettiğini buğün Sosyoloğ yazar Pınar Seleke verilmek istenen muebbet hapis cezasında gördük.

Küçücük çocuklar cezaevlerinde taciz ve tecavüze uğradıklarını açıkladılar açıklamasına ama taciz ve tecavüze uğradıklarını açıkladıkları için tekrar gözaltına alındılar.Sorumluları ise halen iş başında.

Roboskide küçücük çocuklar katledildi. Tüm bu yaşanılan haksızlıklara karşın yer yerinden oynamadı.Duymadım,görmedim.

Buğün Hükümetin Aileden sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin´in sitemi vardı.”3 maymunları oynuyoruz toplum olarak diyor” .Getirmek istedikleri 26 sayfalık yeni bir kadın yasası için.Acaba 3 maymunun oynamasında kim sorumlu?.Her gün yeni bir yasa değiştiren iktidarın  katledilen onca kadını neden koruyamadığını açıklasalar daha makbule geçmezmi?.

Aylar sonra Roboski´li aileleri dün ziyaret eden başbakan´ın eşi Emine Erdoğan dua edin Başbakana demekten başka,“bende anayım sizi en iyi ben anlarım” diyor.

Roboski Somali değildi.Hal böyle olunca Somali´li çocuklara dağıttıkları çikolataları dağıtamadılar Roboski´de .Analar isterse Barışın olacağını söylüyor Emine hanım..ANALAR İSTERSE....

Görüşmede Roboskili kadınların her fırsatta söyledikleri belliki Emine Erdoğanı etkiledi.

Kadınlar  “bu savaş son bulsun.Artık kimse ölmesin.Tazminat istemiyoruz.Sorumluların yargılanmasını istiyoruz” diyen aileler, tüm bu vahşete karşı acılarını bilince çıkartarak savaşın son bulmasını istemeleri çok değerli ve anlamlı.

Acaba Emine Erdoğan yıllardır çocuklarını arayan Cumartesi annelerinin sesini hiç duymadımı?.Berfo ananın yüzlerce kayıp annasının acılarını gidip Galatasarayda ziyaret edip bende anneyim deyemezmiydi?.

Yıllardır kendilerini Barış elçisi yapan,tülbentlerini başbakana yollayan,Barış için kendilerini canlı kalkan yapan Barış analarının sesi başka bir Ülkedenmi geliyordu?.

Onurlu bir duruş sergiledi Roboskili halkımız.Herkese ders verircesine bir duruş sergiliyorlar.Hepimize yol gösteriyorlar.

Literatürde yeri varsa Dersim halkından özür diliyorum dedi Başbakan.Başbakanın bu sözlerinden sonra sanki herşey bitmiş sıra tazminat davası açmakta ve Dersim halkına yol gösterenlere, tazminatı meşrulaştırmak isteyen zihniyete en iyi cevabı Roboski halkı vermekte.

Biz Dersimli kadınlar Dersim 37-38 Soykırımının karanlıkta kalmasına izin vermiyeceğiz.Tarihi Dersim davasının takipçileri olacağız.Bizler tazminat değil devletin kendisiyle yüzleşmesini hesap vermesini,özrün gereklerini yerine getirmesini  talep edeceğiz sonuç alıncaya kadar.

Bir daha Roboskilerin,Sivasların,Maraşların,Dersimlerin yaşanılmaması için.........

Yarın 8 Mart.

Dünyanın her tarafında kadın dayanışması ilmek ilmek örülecek.

Cinsel taciz,tecavüz, şiddete ve cins ayrımcılığına karşı kadın dayanışmasının sesi yankılanacak.

Emekçi kadınların günü.

Kanla kazanılan tarihi bir gün.Bunun için günün anlam ve önemi bilince çıkartarak kutlamak gerek.8 Martı sıradan bir kadınlar günü,sevgililer günü kısacası Burjuvajinin vitrin satışlarına dönüştüren zihniyete karşı çıkmak gerek.

Arkada yürüyen küçük işlere layık görülen kadınlar değil,yöneten,öncü kadınlar olmak gerekir.

Hepinizin Emekçi kadınlar gününü kutlarken..Hepimiz birimiz,Birimiz hepimiz için...............

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

07.03.2012