Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Seni baharmışız gibi düşüneceğiz Dersimin asi kadını-ayfer ber

Önce kadınları vurun der kapitalist sistem.Başkaldıran,öncü olan kadınları hiç yaşatmayın der dünya gladyosu.Hepsi planlı ve proğramlıdır seçtikleri kişiler.Öncü devrimcileri katlettiler bütün dünyada.Hayatı yaratan genç yürekli kızlar ve oğulları yok etselerde bitermi bu yürekler.

Bitseydi celladı itip ipi boynuna geçiren Seyit Rıza´lar unutulurdu.

Bitseydi Denizler,Mahir´ler,Kaypakaya´lar,Zilan´lar,Sebahat´lar,Hasan´lar,Pir Sultan´lar biterdi.

Sakine Dersim´in kızıl saçlı,güzel yürekli cesur kadını.

Senin ismini Desim´in dağlarına altın harflerle yazacak yiğit yürekli çocuklar.

Sevdalı kızların,özğürlük tutkunu Munzur´un akışıyla selamlanacaksın her daim.

Seni katledenleri, binlerce insanımızı katledenlerleri lanetlercesine lanetleyeceğiz.

Seni baharmışız gibi düşüneceğiz Dersim´in asi başeğmeyen yiğit kadını.

Amedi,Dersim´le -Dicley´i Munzur´la buluşturan özğürlük tutkunu güzel kadın .

HER DAİM YÜREĞİMİZİN EN DERİN YERİNDE OLACAKSIN.

Seni yeni doğacak çocuklar yaşatacak bir ömür boyu.

Amed´den,Nurhak´tan,Dersim´den.

Hoşgeldin diyen,tilili çeken kadınların sesi yankılanacak.

Kendini uçurumlardan atan onurlu kadınların sesi yankılanacak bir daha Dersim´de.

Seni soykırımda katledilen halkımız bağrına basacak.

Senin başeğmez kutsallığın,güzelliğin karşısında saygıyla selamlıyacaklar.

Dersim´in taşı toprağı seni bağrına basaracak.Dersim´i tanimayan fazla anlamaz Dersim´in derinliğini ve hüznünü.

Bunu ancak derin düşünen ve Munzur´un coşkusunu taşıyanlar bilir.

Sakin´e Cansız´da bunlardan biri olarak yüreğimizde derin bir taht kurarak özğürlüğe yürüdü.

Dersim soykırımın derinliğini iyi anlamış ve halkının özğürlüğü için mücadele dolu yaşamıyla sonsuzluğa yürürken katledildi..Mücadele yaşamı boyunca Kürdistan kadın hareketinin öncü kadını olarak tarihe ismini yazdı.Hem toplumun gerici geleneklerine karşı, hemde sisteme karşı kadın devriminin önderlerinden Sakine Cansız.

Tarihi günlerin barış ve kardeşliğin konuşulduğu şu günlerde eli kanlı çeteler üç kadınımızı katlettiler.Ama ne acıdırki halkının özğürlüğü için yaşamını adayan bir kişinin böyle sorgusuz soalsiz katledilmesi.

Dünya terihine baktığımızda,Kapitalizm dünyada öncülük yapan kadınları infaz ederek rolünü iyi oynamakta.Bu katliamın tarihine baktığımızda Alman kominist önder Roza Luxemburg´un katledilme tarihine yakın olması tesadüf değildir.Roza Luxemburg Ekim devriminde en ön saflarda yerini almış Berlinde kavga arkadaşı Karl Liebnect´le katledilerek bir nehire atılırlar.O gün buğündür Berlin´de Ocak ayında bu yiğit kadının saygı duruşuna yüzbinlerce insan katılarak katliam protesto edilerek katliamlar lanetlenir.

Gün olmasınki katliamlar ezilen halklardan eksik olmasın.İşlenen bu katliam bana aynı zamanda Dominik Cumhuriyeti´nde yaşanan katliamı hatırlattı.Mirabelli kızkardeşler Turjilo diktatörlüğüne karşı savaşarak daha kücük yaşta efsaneleşirler.Cezaevinde olan eşlerini ziyarete giderken tecavüz işkencesine maruz kalarak katledilirler.Üç kızkardeş katledildikten sonra Turijılo diktatörlüğü yıkılır.Üç kızkardeşin anısına 25 kasım Uluslar arası mücadele dayanışma,cins ayrımcılığına,taciz ve tecavüze karşı gün olarak kutlanılır.Üç Kelebek tarihte kadın mücadelesi açısından önemli bir yer edinilir.

Kürt özgürlük mücadelesi açısından önemli bir mevzi yaratan tıpkı Roza,Kelebek´ler,Kolontay,Clara´lar gibi öncü bir kadın daha katledildi.Sakine Cansız Kürt özğürlük mücadelesi açısından en önemli aktörlerden biri.Kırk yıllık mücadelesi boyunca kararlılık,azim,inanç ve mücadele dolu yıllarla Kürdistan´ın bağımsızlığı için savaşan direnişçi bir kadın.Dünya tarihine adını altın harflerle yazdırdı Leyla ve Fidan´la.

Kürdistan´ın başkomutanın katledilişi ve yiğit Kürt kadınların vahşi cinayeti bizleri dehşete düşürtürken,katiller yapılan yürüyüşlerle lanetlendi yüzbinler tarafında.Dayanışmanın,kardeşliğin sergilendiği en görkemli yürüyüşle devrimci dayanışma,kadın dayanışmasının ağı örüldü.

İnsanlık utnadı yermibirinci yüzyılda barış isteyen kadınlara sıkılan mermiler için.

Kadın yüreği,kadın dayanışması,kadın bilinci bir kez daha haykırıldı.

Yüzbini aşkın insan tek yürek oldu.

Tek sloğan barış elçileri,yiğit kadınlar ölmez,yaşasın ezilen halkların dayanışması idi.

Yüzbin insan kenetlendi zalimlere karşı.

Son yılların en güzel dayanışma yürüyüşüyle geleceğin umudunun kapitalizme,faşizme inat ,barış ve kardeşliğin,ezilen halkların kazanılacağı haykırıldı.Paris´in sokakları kan ağladı.Yiğit kızlar,kadınlar nöbete durdu Dersimin asi komutanı Sakine Cansız karşısında.

Bu utançla nasıl yaşarki aşkın şehri Paris.Eğer utançla yaşamasını istemezse o sokağın ismini SAKİNE,FİDAN,LEYLA takar.

O binayı utanç müzesi yapar.

Kadınların anıtını bir an önce sokağın başına dikerek,hatırlatır üç kadının katledilişlerini............................

15-01-2013