Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

KOBANE 'DE EMPERYALİS PİYONLAR İŞBAŞINDA

KOBANE 'DE EMPERYALİS PİYONLAR İŞBAŞINDA
- Haydar ASLAN

Emperyalist ve dinci barbar bölge Devletleri işbirliği halinde Kürt halkının özgürlük hareketini ve kanton yönetimini yıkmak için tüm olanak ve güçlerini seferber etmiş durumda. Gerici ilkel bölğe devletleri Kürt özerk bölgesine tahmülleri yok biraz haklılar çünkü onlara da ucu dokunduğu için bu kadar insanlık dışı katliamlara baş vuruyorlar. Sıra bu bölğe devletlere geleceğini bildikleri için koalisyon halinde hareket ediyorlar. Bu devletlerin başında Türkiye, İran, Irak, Sudi Arabi,Katar ve Suriye gelmektedir.
KOBANE'DE İŞİD ÇETELERİ KANTON BÖLĞESİNE SALDIRILARI DEVAM ETMEKTEDİR
İnsanlıkta nasibini almayan bu çapulcular çocuk kadın demeden katliamlara baş vuruyorlar.İŞİD ve El-Nusra çeteleri ve YPG ve PYD güçleri arasın da şidetli çatışmalar devam etmektedir. Gerici bölğe devletlerinin tüm desteklerine rağmen İŞİD çeteleri büyük kayıplar veriyor. Bu çetelerin üzerinde Türk kimlikleri ve dökümanları çıkmaktadır. Bir yıldan fazladır sözüm ona barış görüşmeleri yürüten Türk devleti çeteleri her yönüyle desteklemeye devam ediyor. Kobane de akan kanın sorumlularından biri de Türk devletidir. Kürt halkında oy isteyen AKP nin gerçek yüzü budur Kürt halkı seçimlerde gereken dersi vermiştir. Bölğede BDP birinci parti olmasına rağmen bu yetersizdir. Kürt halkına düşman partilere oy yok artık ve olmamalı, AKP'nin hırsızlık ve hillebazlığı sandığa da bulaşmıştır. Kürt halkı AKP'ye artık pirim vermemeli gereken defteri dürmelidir.
AKP ve İktidarı yıllardır var gücü ile Suriye deki dinci ne güdüğü belli olmayan çeteleri besleyip ve sillahlandırıyor. Suriye de özel birlikler oluşturuyor. Bunu yaparken esas hedef Suriye de oluşan özerk Kürdistan bölğesidir. Türk devleti her dönem Kürt özgürlük hareketini bastırıp yok etmeye çalışmıştır. Son dönemde uygulamaya çalıştıkları eskide yaptıklarının tekrarından başka bir şey değildir.
Son dönemde gün de bir kaset skandalı ortaya çıkıyor bu kasetler AKP nin iyice batağa battığını ğösteriyor. Genelkurmay 2. başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan arasın da geçen telefon görüşmelerinde çetelere sillah yardımlarının yapılması için uyarıda bulunan Orgeneral , MİT Müsteşarı Hakan Fidan ise oralara 2 bine yakın Tır gönderdik demesi büğüne kadar yapılanları doğrulamaktadır. MİT Müsteşarı olası Suriye işgalı için şunları söylüyor bu konu da siz rahat olun bu problem değil diyor. Gerekirse Suriydeki güçlerimiz Türkiyenin boş bir alanına bir Füze indirir savaş gerekçesi yapar ve Suriyeye gireriz diyor.
Türk devletinin bu komplo panoroması ile gerçek kirli emelleri ortaya çıkmıştır. Türk devleti, kurt dumanlı havayı severmiş misali işgalci iştahı kabarmışa benziyor. Ama kavrayamadıkları ve anlayamadıkları bir şeyi unutuyorlar efendileri veya bölğedeki işgale karşı olan ğüçler izin vereceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bu işgale başta Rusya ve Çin olmak üzere bazı bölğe devletleri de izin vermez. Efendisi ABD ve Avrupa da buna izin vermez bu denemeler daha önce denendi ve geri tepti kendileri bunu çok iyi biliyor. Boşuna komplo teorileri üretmeyin ve ğüvendiğiniz çetelere fazla bel bağlamayınız bu sillahlar yarın size de doğrulduğunda şaşmayınız. Çapulcuların ipi ile kuyuya inilmez bu kiralık insan kılıklı alçaklar yarın başka ğüçler satın aldığın da başınıza bela olacaklar. Şimdiden kokusu gelmeye başladı bile Türkiyede otomobil şirketleri dolandırdıkları haberleri ortalığa yayıldı. Mümkün ğörülmüyen işgal pılanınıza karşı başta Kürdistan ve Türkiye halkı olmak üzere orta doğu halkının sesiz kalacağını düşünüyorsanız aldanıyorsunuz. Bu durum da yalnız Suriye ile uğraşmıyacaksınız düşmanlarınız çoğalacaktır bu böye bilinmelidir.
Türk devletinin gerçek niyeti belli hedef Esad falan değildir Kürtlerdir. Türk devleti sınırları sonuna kadar çetelere açarken Kürt halkına sınırları kapaması bir yana tel örğüler yerine duvar örmeye çalışıyor. Bu aşamadan sonra sizin ne komplolalarınız ne de duvar örerek Kürt halkını bölmeye ğücünüz yetmez ve yetmiyecektir. Kürt halkının arasında sınır olmaz sınır boyu hepsi akraba ve aynı millettir. Türk devletinin niyeti belli KOBANE Kantonunu ortadan kaldırma ve Rojava özerk bölğeyi başarsızlığa uğratmaktır.Kürtler tüm olanıksızlıklarına rağmen var ğüçleri ile saldırıları boşa çıkarmaya çalışıyor ve çeteler büyük kayıp veriyor. Ğün Kobane'ye sahip çıkma ğünü bu oyunları Kürdistanın tüm parçaları birleşerek boşa çıkarmalıdır. Ama ne yazık ki bazı Kürtler bu görvlerini yerine getirmiyorlar.
TEL ÖRĞÜ YERİNİ KANAL VE KUYULARA BIRAKTI !!!!!
Bu kuyuları kazıyanlar yarın kazdıkları çukurlara düşmemeleri için özen göstersinler. Irak Kürdistan lideri Barzani Türk devletinin politikalarına alet oluyor. Suriyeli Kürtlere her türlü yardımı yapma yerine sınır kapılarını kardeşlerine kapamakla kalmıyor, sınır boyunca derin kuyular kazıyorlar. Bunu iki nedeni var biricisi bölğedeki hareketin kontrolü kendisinin denetiminden ve emrinde olmasını istiyor. Yalnız denetim kendisinden olsaydı buğün özerk Rojava olmazdı. Çünkü baştan beri Barzani Kürt halkının özğür süriye ordusuyla hareket etmesini istiyordu. Türk devletinin de Barzani ile görüşmelerinde bu ortaya çıkmıştı. İkincisi ve en önemlisi giderek gelişen büyüyen bir Kürdistan'ın oluşumu bu oluşumda söz sahibi olma korkusudur. Bununla birlikte petrol paylaşımı ve giderek zenğinleşmesi, Irak Kürdistanında muhalevetin giderek büyümesi Barzaniyi rahatsız ediyor. İşte rahatsız ettiği için bu kuyuları kazıyor. Sayın Barzani şunu unutmasın kazdığın bu kuyular Kürdistan tarihinede kara bir leke olarak anılacaktır.
ROJAVA DEVRİMİNİ YAŞATMA KOBANE 'Yİ SAVUNMAKTAN GEÇER!!!!
Başta Türk devletinin gizli istibaratı olmak üzere El-Kaide El Nusra, Irak Şam İslam Devleti ( İŞİD ) olmak üzere bölğe devletlerinin gizli örğütlrini de eklersek it sürüsünü geçmiş durumda amaçları ve niyetleri belli, oluşan Kürdistan Özerk ve Kanton bölğeleri etkisiz ve işlevsiz hale getirmektir. Kobane halkı seferberlik ilan etti var gücü ile mücedele ediyor ve de edecektir. Ama düşmanlarımız birden fazla ve Emperyalist destekli buna rağmen büyük kayıplar veriyorlar ama bu yetersizdir. Kürdistan'ın diğer parçalarında ğüçlü destek ve yardımlar gitmese Kobane kayıp riski olabilir. Başta Ceylanpınar olmak üzere Kürdistan topraklarında çeteleri barındırmamalıyız gereken dersi vermeliyiz ve Kobaneye başta gıda ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kürdistan halkı seferber olmalıdır. Yalnız Kürt halkı degil kendine demokrat devrimci ve sosyalisttim diyen herkes olanaklarını ve desteklerini sunmalıdır. Bu bir zorunluluktur enternasyonal ve insani görev gereği bu dayanışma yapılmalıdır. Nerede ınsan hakları savunucular ve insani yardım kuruluşları Kürtler söz konusu olunca neden susuyorsunuz.!!!!!

21 / 04 / 2014
Haydar ASLAN