Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kadın Kırımına Hayır-Fatma Imak-Turan

 Özgürlük mücadelesini yükseltelim, tecavüz kültürünü aşalım” ve “Kadın kırımına hayır”
Ülkede genel anlamda örgütlenme yetersizken kadınlar, bu topraklarda en az örgütlü kesimi oluşturuyor. Örneğin sendikalarda, çalışan kadınların yarısı bile yer almıyor. Bu örgütsüzlüğün birçok nedeni var; bu nedenlerden birincisi kadının hem kendi sorunlarının hem de toplumsal sorunların bilincinde olmaması, ikincisi de feodal değer yargılarının kadınların ve erkeklerin bir arada bulunması yönünde koymuş olduğu engel. Belki daha pek çok neden sıralanabilir. Kadın; yüzyıllar boyu maruz kaldığı baskılama ve pasifleştirme nedeniyle kendisini toplumsal bir varlık olarak görmüyor.

Ekonomik, demokratik hak gasplarından, devlet baskısına, sağlıksız çalışma koşullarından ücret ve kreş sorununa, ev köleliğinden cinselliğin kullanımına ve ikincilliğine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor işçi emekçi kadınların ve yoksul ev kadınlarının sorunları. Toplumda küçük bir kesim, geniş bir emekçi kesimi köleleştirirken, kadınlar bu emek sömürüsünün yanında bir de cinsel sömürüyü, feodal değerlerin baskısını yaşıyorlar.
Tarlada bahçede etini dişine takarak çalışan, hem analık hem ırgatlık yapan toprak analarımızın..

Babasından, abisinden, kocasından şiddet gören, namus yaftasıyla mal gibi görülen, Abisinin günahını berdel gibi insanlık onuruna sığmayan bir bedelle ödeyen gencecik kızl...arımızın..

İiş yerinde yolda otobüste cinsinden dolayı tacize maruz kalan kadınlarımızın.. Vücudu sadece bir zevk aracı olarak kullanılan kadınlarımızın, İnsanlığın yüz karası törelerle canından olan, acı çeken, gözyaşı döken kadınlarımızın..

Evde anne işyerinde köle toplum nazarında aklı yetmeyen halbuki dünyalar kadar geniş bir yüreğe sahip olan kadınlarımızın..

Tecavüze uğrayıp,öldürülen bedeni bir çöp gibi sokağa atılan kadınlarımızın, kapitalizmin en güçlü silahı olan popüler kültürün kurbanı olan kadınlarımızın,

Özgür insancıl bir vatan için yola düşmüş bu uğurda mücadele etmiş Gerilla ve devrimci kadınlarımızın, Zilan, Amara, Delila, Beritan, Sibel, İdil, Çiğdem, Nuray,Tanya, Ceylan ve daha nicelerimizin
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü Kutlu olsun..
Özgürlüge giden yol,
Bagimsiz Kadin örgütlenmesinden gecer....

Fatma Imak-Turan-Almanya