Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Dersim'de kadın cinayetlerine protesto yürüyüşü

Dersim'de polis lojmanında öldürülen üniversite öğrencisi Tuğba Korkmaz ve evinin odunluğunda ölü bulunan Dilber Erkmen'in ölümünü protesto eden kadınlar yürüyüş düzenledi.

 

Dersim'de geçen hafta, nişanlısı polis memuru tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Tuğba Korkmaz (21) ve Alibaba Mahallesi'nde evinin odunluğunda ölü bulunan Dilber Erkmen (31)'in ölümünü protesto eden kadınlar, Yeraltı Çarşısı önünde bir araya gelerek protesto gösterisi düzenledi.

 

"Kadın katliamlarına hayır" pankartı açan kadınlar, sık sık "Kadın cinayetlerine son", "Erkek vuruyor, devlet koruyor", "Katiller bulunsun" şeklinde slogan atarak yürüyüşe geçti. Kadınlar öldürülen Dilber Erkmen'in evine kadar sloganlarla yürüyüş düzenledi. Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin, öldürülen iki kadının erkek egemenliğine dur dedikleri için öldürüldüklerini ve kadınların her zamankinden daha fazla bir dayanışmaya ihtiyaçları olduğunu söyledi.

 

Burada bir konuşma yapan Dersim Baro Başkanı Fatma Kalsen de kadın cinayetlerinin yaşanmaması için devletin gereken önlemleri almasını istedi.

 

Dilber Erkmen'in evinin önünde saygı duruşunda bulunan kadınlar daha sonra evin önünde bulunan ağaca siyah kurdele takıp öldürüldüğü yere karanfiller bıraktıktan sonra sessizce dağıldı.

 

ANF