Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Aysel Doğan ile 3 kadın tutuklandı

Dersim KCK operasyonunda aralarında Aysel Doğan'ın da bulunduğu 4 BDP'li kadın tutuklandı.Şırnak, İzmir, Urfa, İstanbul'dan tutuklama avı Dersim'e sıçradı. İki gün önce gözaltına alınan DAKAD Başkanı Aysel Doğan'ın da aralarında bulunduğu 4 kadın tutuklandı.
Dersim'de "KCK operasyonu" kapsamında iki gün önce yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Dersim Alevilik Kültür ve İnanç Akademisi (DAKAD) Başkanı Aysel Doğan, Belediye Meclis Üyesi Nuray Atmaca, BDP Dersim eski İl Eşbaşkanı Amber Kurtgözü Bakıray ile BDP İl yöneticisi Nevin Balta, adliyeye çıkarıldı. 
Emniyetteki işlemlerin ardından Malatya'ya gönderilen 4 kadın, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan Doğan, Atmaca, Bakıray ve Balta, "Örgüt yöneticisi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Doğan, 1999'da PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Avrupa'dan Türkiye'ye gelen 8 kişilik grubun üyesiydi. Doğan, 10 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı