Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

2 Kadın Daha Öldürüldü

Bir kadın daha korunmadığı için yaşamını yitirdi. İstanbul’un ortasında bir Arzu Yıldırım isimli genç kadın kurşunların hedefi oldu. Yıldırım’ın iki gün önce savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.Ümraniye Atatürk Mahallesi Mandıra Caddesi Mevlana Parkı yanında sabah saatlerinde duran otomobilden inen 33 yaşındaki Arzu Yıldırım aynı araçtan inen kişi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Vücuduna isabet eden 8 kurşunla hayatını kaybeden kadının öldürüldüğü yerde polis 14 boş kovan buldu.

Zanlının binerek kaçtığı otomobil polis tarafından birkaç sokak ileride terk edilmiş halde bulundu.

İKİ GÜN ÖNCE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Arzu Yıldırım’ın iki gün önce Ümraniye Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak birlikte yaşadığı ancak bir süre önce ayrıldığı Mustafa Metin Ç. hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Yıldırım’ın dilekçesinde, Mustafa Metin Ç.’den konuşarak ayrıldığı halde kendisine telefonda tehdit ve taciz edici konuşmalar yaptığını belirterek, kendisinin, çocuklarının ve ailesinin can güvenliğinden duyduğu endişeleri dile getirmişti. Yıldırım, “Benim, ailemin ve çocuklarımın başına herhangi bir şey gelmesinden Mustafa Metin Ç. ve ailesi sorumludur” demişti.

Yıldırım, ayrıca Mustafa Metin Ç.’nin kendisini dövdüğünü ileri sürerek Aralık’ta savcılığa şikayette bulunduğu belirlendi. Yıldırım’ın Ocak ayında savcılığa giderek şikayetinden vazgeçtiği ancak 7 Şubat 2011 tarihinde Mustafa Metin Ç. tarafından tehdit edildiğini belirterek tekrar savcılığa şikayet başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Polis, her yerde Ümraniye Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Metin Ç’yi arıyor.

Arzu Yıldırım’ın yaklaşık 3 ay önce ayrıldığı Mustafa Metin Ç.’nin, genç kadınının peşini bırakmadığı ve başka bir erkekle gördüğü için kıskançlık krizine girerek cinayeti işlediği öne sürülüyor.

AYŞE PAŞALI İLK OLDU

Ölümle tehdit edilmesine rağmen boşanması gerekçe gösterilerek koruma altına alınmayan ve eski eşi tarafından 11 yerinden bıçaklanarak öldürülen kadın cinayetleri davasının simgesi olan Ayşe Paşalı’nın ölümünden sonra eski eş tehditi sonucunda öldürülen kadın cinayetleri arttı. 25 yaşındaki iki çocuk annesi Sakine Akkuş İstanbul Bahçelievler’de sokak ortasında eşinin barışma çağrılarını geri çevirdiği için başından ve göğsünden vurularak öldürüldü.