Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

‘Papo’yu meclise gönderelim’

Almanya’nın iki eyaletinde yapılacak seçimlere haftalar kala, Kürtler birbirine destek veriyor. Hamburg eyaletinde Sol Parti’den milletvekili Cansu Özdemir ile Nordrhein Westfalen (NRW) eyaletindeki seçimlerde yine Sol Parti’den aday olan Ali Atalan, Schleswig-Holstein eyaletinde 6 Mayıs’ta gerçekleşecek parlamento seçimlerinde Sol Parti’den aday olan Seyran Papo’ya destek verdi. 

Seyran Papo’ya destek toplantısına Sol Parti Hamburg Eyaleti Milletvekili Cansu Özdemir de katıldı. “Hamburg’ta inandık ve başardık. Burada niye başarmayalım ki” diyen Özdemir, başarı için sorumluluk alınması gerektiğini söyledi. “Avrupa’da yaşayan halkımızın sorunlarını parlamentolara taşımada böylesi seçimlerin hayati bir önemi var. Göçmen kökenliler olarak aktif siyasetin içerisinde daha fazla yer almalıyız” diyen Hamburg eyaleti milletvekili Özdemir, “Seyran Papo arkadaşımızı eyalet meclisine göndererek önemli bir mevzi elde edelim” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

‘Papo’nun başarısı NRW’yi etkiler’
Toplantının bir diğer konuşmacısı da Seyran Papo gibi Sol Parti’den milletvekili adayı Ali Atalan’dı. Seyran Papo için NRW eyaletindeki seçim çalışmasına bir kaç saatliğine askıya alarak Kiel’deki toplantıya katılan Atalan, “Emeğimizi ve çabalarımızı kolektifleştirirsek başaramayacağımız hiç birşey yoktur” diyen Atalan, parlamentoların Kürtlerin meşru haklarının elde edilmesinde önemli bir mevzi olduğuna işaret etti. 
Strasbourg’da devam eden açlık grevinde bulunan Kürdistanlıları ziyaret ettiğini ve eylemcilerin kendisine “Bu seçimindeki çalışmalar en az bizim eylemimiz kadar kutsal ve anlamlıdır” dediğini belirten Atalan, “seçimlere yüksek yurtseverlik ve seferberlik ruhuyla yaklaşmak gerekmektedir. Schleswig Holstein Eyaleti’ndeki başarı ya da başarısızlık, NRW’de yapılan seçimleri de etkileyecek. Bazen bir oy bile bir seçim zaferini ya da yenilgisini getirebilir” dedi. 
Toplantıya katılan Kürdistanlılar da söz alarak Seyran Papo’nun başarılı olması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini dile getirdi.