Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kürtaj Yasağına 55 Bin İmzayla Hayır

Taksim PTT'si önünde bugün saat 11.00'de toplanan kadınlar, yaklaşık 55 bin kişinin imzaladığı metni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e gönderdi.

Kürtaj Yasaklanamaz kampanyası çerçevesinde toplanan imzalar, sadece bir hafta içindekurtajyasaklanamaz.com sitesi üzerinden toplandı. Türkiye'den 372 kadın örgütü ve 308 sivil toplum örgütü metni imzaladı; ayrıca 50 ülkeden 221 örgüt de imzalarıyla kampanyaya destek verdi.

Kürtajı yasaklamak için başlatılan sürecin derhal durdurulmasını talep eden grup, basın açıklamasından sonra imzalanan metni göndermek üzere "Kürtaj haktır, karar kadınların" ve "AKP elini bedenimizden çek" sloganlarıyla PTT'ye yürüdü.

"Metnimizin arkasındayız"

Basın açıklamasını okuyan Ebru Batık "İstenmeyen gebeliklerin önlenmesi konusunda erkeklerin sorumluluklarını içeren politikalar geliştirilmeli ve erkek sperm kanallarının geçici kapatılması olan vazektomi uygulamalarının da etkili gebelik önleyici yöntemlerden biri olarak kamuoyunca öğrenilmesi sağlanmalıdır" dedi.

12 haftaya kadar ücretsiz, güvenli kürtaj hizmetinin devlet tarafından sağlanması gerektiğini belirten Batık "Kürtajı erkeğin iznine bağlayan tüm yasal mevzuat iptal edilmelidir" diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra imzaları gönderdiklerine dair açıklama yapan Selen Lermioğlu Yılmaz ise "Metnimizin arkasında duruyoruz, durmaya devam edeceğiz" dedi.