Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Pertek’in bitmeyen köprü çilesi!

Dersim-Elazığ arası ulaşım Kovancılar üzerinden kara yoluyla 140 kilometre. Pertek’ten Keban Barajı üzerinden feribotla sağlanan ulaşım ise 85 kilometre olduğu için araç sahipleri hem zaman, hem de az yakıt açısından feribotu tercih ediyor. 12 Haziran 1966’da yapımına başlanan Keban Barajı’nın 1974’te hizmete girmesinin ardından her seçim döneminde Pertek ile Elazığ arasındaki ulaşımı sağlamak için verilen köprü sözü ise her seçimden sonra unutuldu.

2004 yerel seçimlerinde Başbakan Tayyip Erdoğan, Dersim’de Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin’e köprü sözü vermişti. Başbakan yine Elazığ’da AKP’nin yerel seçim mitinginde yaptığı konuşmada da köprü sözünü tekrarlamıştı. Aynı yıl AKP Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Necati Çetinkaya da Pertek Belediyesine ve halka köprü sözü vermişti.

ÇETİN: VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Pertek Belediyesi bünyesinde köprü talebiyle düzenlenen imza kampanyasında çok kısa bir sürede 15 bin 500 imza toplandı. İmzalar yetkili mercilere gönderildi. Yine köprü için bir sonuç alınamadı. Verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, köprü için yaptıkları başvurulardan olumsuz yanıt aldıklarını söyledi. Tek çarenin belediyeye ait olan feribot trafiğini devreye sokmak olduğunu anlatan Çetin, feribot trafiği yetersiz olduğu için belediye ve halk meclisinin kararı doğrultusunda feribotun büyütülmesi kararı aldıklarını söyledi. İhalenin yapıldığını feribotun kızağa çekildiğini belirten Çetin, maliyetinin bir milyon 180 bin lira olacağını ifade etti. Belediye işçilerinin bir ikramiyelerini feribot yapılması için bağışladığını, yine halkın da feribot yapımı için yardımda bulunduğunu söyleyen Çetin, şu ana kadar 60 bin lira toplandığı belirtti. Dersim ile Pertek yolunun bu yıl genişletilerek duble yol yapılacağını ve mesafenin 5 kilometre kısalacağını söyleyen Çetin, “mesafe kısaldıkça trafik daha da yoğunlaşacaktır feribotlar da çözüm olmayacak köprünün mutlak bir ihtiyaç olduğunu bir kere daha söylüyoruz” dedi.

Kemal Özer