Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Dersimli öğrencilerden eylem

Dersim Üniversitesi'nde okuyan 5 öğrencinin dün gözaltına alınmasını protesto eden arkadaşları, Emniyet Müdürlüğü ve Rektörlüğü yürüyerek oturma eylemi yaptı. 
Dersim Üniversitesi'nde öğrenim gören 5 öğrenci, dün Malatya Özel Yetkili 3'üncü Ağır Mahkemesi’nin kararıyla polis tarafından gözaltına alındı. Öğrencilerin kurduğu Dersim Öğrenci Derneği (DÖDER) üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 öğrenci, 5 arkadaşlarının gözaltına alınmasını bugün yürüyüşle protesto etti. 
Burada yapılan basın açıklamasnda öğrencilerin eğitim ve yaşam haklarının gasp edilerek keyfi bir şekilde gözaltına alınmaları kınandı. Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen öğrenciler basın açıklamasından sonra slogan atarak Emniyet Müdürlüğü giriş kapısına kadar yürüdü. Giriş kapısında polisin sıkı güvenlik önemleri aldığı gözlenirken, öğrenciler yaklaşık 10 dakika boyunca emniyet kapısında oturma eylemi yaptıktan sonra tekrar Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Buradan da araçlara binen öğrenciler Atatürk Mahallesi'ndeki Dersim Üniversitesi Rektörlüğü önüne giderek burada da bir süre slogan atıp oturma eylemi yaptı. Öğrenciler daha sonra olaysız şekilde dağıldı. (diha)