Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

BM Ankara'dan Kobanê'ye koridor açmasını istedi!

BM Ankara'dan Kobanê'ye koridor açmasını istedi! 

 
3026b95cc9fa1226c30d9e0a22bff7bcBirleşmiş Milletler (BM), Ankara'dan DAİŞ kuşatması altındaki Kobanê'ye "gönüllülerin gerekli ekipmanla geçerek" çetelerle savaşması için koridor açmasını istedi.
 
BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, bugün Cenevre'de yaptığı çağrıda Türkiye'den Kobanê için harekete geçmesini istedi.
 
Mistura "İslam Devleti'ni durduracak olan BM kararları değildir" derken, "Bizim Türkiye'ye çağrımız İslam Devleti'nin ilerleyişini durdurmak için ek tedbirler almasıdır, aksi halde Türkiye dahil  hepimiz yeni bir sivil katliamdan acı duyacağız" dedi.
 
TÜRKİYE SOMUT BİR EYLEM YAPMALI
 
Mistura, BM'nin özel elçisi olarak Cenevre'de yaptığı bu ilk basın toplantısında "Türkiye'yi gönüllülere, gerekli ekipmanlarla birlikte savunma amacıyla kente girmelerine izin vermesi çağrısında bulunuyorum" dedi.
 
BM temsilcisi, DAİŞ'in ilerleyişini durdurmak için "Türkiye'nin somut bir eylem yapması gerekiyor" dedi ve ekledi: "Kenti savunmak için yeterli bir ekipman gerekiyor."
 
BM temsilcisi koalisyonun hava saldırılarının DAİŞ'in ilerleyişini durdurmaya yetmediğini ifade etti.
 
12 BİN SİVİL KATLEDİLEBİLİR
 
1995'te Bosna'daki Srebrenika katliamı ile Ruanda soykırımını hatırlatan BM temsilcisi, "Eğer Kobanê düşerse,  savaşçıların dışında kent içerisindeki 12 bini aşkın sivil daha muhtemelen katledilecek. İslam Devleti'nin neler yapabileceğini biliyoruz" diye belirtti.
 
Mistura, "Mademki, Kobanê muhtemelen yardım edilmediği takdirde düşecekse, öz savunmaya yeterli bir ekipmanla katılmak isteyenlerin gitmesine izin verin. Ekipman çok şey yapabilir" diye konuştu.
 
BM Temsilcisi Suriye krizine ilişkin üçüncü bir Cenevre konferansının gündemde olmadığını da sözlerine ekledi. Cenevre 2 konferansı geçen Şubat ayında başarısızlıkla sonuçlanmıştı.
 
WAHİNGTON ANKARA'YA BİR EKİP GÖNDERİYOR
 
Öte yandan Washington da, Türk askeri yetkililerle görüşmek üzere Ankara'ya bir ekip göndereceğini bildirdi.