Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Son yılların en büyük fırtınası

 

Avustralya bu sene inanılmaz bir fırtına dehşeti yaşadı.

Eşi görülmedik fırtına nedeniyle ülkenin pek çok bölgesi harabeye döndü.Evler ve otomobiller kağıt gibi uçarken, onlarca kişi canından oldu.

Avustralya doğal afetlerin pençesinde... Queensland eyaletinde Anthony tayfunu saatte tam 130 kilometre hızla ilerledi. Ağaçlar köklerinden söküldü, birçok yerde elektrik kesintisi yaşandı. 

Son elli yılın en büyük sel felaketiyle mücadele eden Avustralya'yı bu kez de Anthony tayfunu vurdu. Kuşlar elektrik direklerinde, ağaçlarda mahsur kaldı... Şiddetli fırtına ağaçları kökünden söktü. Tekneler karaya vurdu. Elektrik telleri kıvılcım saçtı.. Birçok bölgede elektrikler kesildi. Anthony tayfununun şiddeti azalsa da Avustralyalıları yeni bir fırtına dalgası bekliyor. Saatte yüz kilometre hızla ilerleyen Yasi tayfunun Perşembe günü Queensland'e ulaşacağı tahmin ediliyor. Felaketlerin peşini bırakmadığı Avustralya'da Kasım ayında başlayan şiddetli yağışlar sele yol açmış, Queensland eyaletinde 30 bin ev ve işyeri sular altında kalmıştı. 35 kişinin hayatını kaybettiği selde ülkenin en büyük üçüncü kenti Brisbane adeta haritadan silinmişti. 

Selin zararının 6 milyar doları bulduğu belirtiliyor. 

Bu doğal afetten sonra girilemeyen bölgelerden gelen son görüntüler yaşanan dehşetin boyutunu da gözler önüne serdi.