Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Fransa’da yeni dönem resmen başladı

 Fransa’da François Hollande dönemi dün resmen başladı. Yerel saatle 10’da Elysee sarayına çıkan François Hollande, görevi Nicolas Sarkozy’den devraldı. Törende yaptığı konuşmada Hollande, Fransa’da birliğin önemini öne çıkarırken, Avrupa ülkelerinin, daha önce kabul ettiği, bütçe açıklarının kısılmasını öngören mali anlaşmaya, büyümeyi teşvik eden önlemlerin de eklenmesi için çaba göstereceğini söyledi. 

Hollande, “Farklılıklarımızın ayrılıklara, çeşitliliklerimizin çekişmelere dönüşmemesi gerekiyor. Ülkenin teskinliğe, uzlaşıya, birlikteliğe ihtiyacı var. Cumhurbaşkanı’nın rolü buna katkı sunmaktır” dedi. 
“Tüm ayrımcılık biçimlerine karşı mücadele edeceğini” vurgulayan Hollande, öncelikli sorunlar arasında şunları sıraladı: “Borç”, “zayıf büyüme”, “yüksek işsizlik”, “kötüleşen rekabet.”
Hollande, öncelikleri kendisinin belirleyeceğini ancak her şeye, her yerde ve herkes için kendisinin karar vermeyeceğini sözlerine eklerken, “ne başbakan ve ne de parti başkanı” olmayacağını söyledi.
Hollande, Avrupa’daki borç krizine karşı tasarruf politikalarını savunan Almanya Başbakanı Angela Merkel ile çelişen ekonomik görüşlerini paylaşmak üzere zaman yitirmeden bugün Berlin’e gitti.