Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Zana Mecliste Açlık Grevine Başladı

DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, Diyarbakır milletvekili Leyla Zana’nın Meclis’te “Süresiz ve dönüşümsüz” açlık grevine başladığını açıkladı. 

Diyarbakır milletvekili Leyla Zana’nın açlık grevindeki tutsaklara destek için akşam saatlerinde Meclis’teki odasında açlık grevine başlamasına, DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, BDP Milletvekilleri İbrahim Bilici ve Altan Tan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 

Mecliste düzenlenen basın toplantısında Ahmet Türk, Leyla Zana’nın süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladığını belirterek şunları söyledi: 

“Sayın Leyla Zana, süreci tıkamaya yönelik bin mantıkla açlık grevine başlamış değildir. Tam tersine sürecin kolaylaşması, dialog ortamının oluşması için bugün açlık grevine girme kararı aldı. Sayın Zana Meclis’e mesaj vermek, topluma meaj vermek için Meclis’teki odasında sürdürme kararı aldı. Bizler de arkadaşlarımızın aldığı kararı saygı duyuyorduz. Leyla Hanım’ın sağlığı iyi değil. Bu sağlık nedenlerinden dolayı kendisinin girmemesini istedik, arkadaşlarımızla rica ettik. Kendisi kararlı olduğunu ifade etti. Kararına saygılıyız.” 

Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açlık grevleri ile ilgili hakaret ve tehditlerine de cevap vererek, “Açlık grevleri 64. gününe girdi. Mevcut talepler dışında, açlık grevlerinin en önemli en temel talebi, bu ülkede kör şiddetin ortadan kaldırılması, demokratik zeminde siyasetin yapılması ve demokratik zeminde Kürt sorunun tartışılması ve çözüme kavuşmasıdır. Ancak maalesef, siyaset dili bu açlık grevlerini durdurmaya yönelik değil. Tam tersine tahrik edici bir dil, bir üslupla yönetilmektedir. Oysaki bugün bu açlık grevleri karşısında herkesin üslubunu düzelterek, çözüme katkı sunacak, açlık grevlerinin bitirilmesine katkı sunacak bir tavır alması gerekirdi. Özellikle Sayın Başbakan’ın bu tahrik edici uslubu, gün geçtikçe umutlarımızı azaltıyor. Sayın Başbakan çok iyi bilsin ki, bizim rejime ihtiyacımız yok. Nefsimizi düzeltmeye yönelik bir ihtiyacın içinde değiliz. Yıllardan beri verdiğimiz mücadele ile kendimizi ispatlamışız, halkımızın demokratik taleplerini gündeme getirmekten ve tartışmaktan, bu taleplerin yerine getirilmesi için bedel ödemekten çekinmemişiz” dedi.