Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez adlı 3 Kürt kadın Katledildi

  Fransa’nın başkenti Paris’te PKK’nin kurucularından Sakine Cansız, KNK temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez adındaki genç Kürt kadınına düzenlenen suikast ardından, Paris’te yaşayan Kürdistanlılar saldırı yerine toplanmaya başladı. 


PKK’nin ilk kurucuları arasında yer alan Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez isimli genç kadın dün akşam saatlerinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu katledildi. FEYKA’nın yaptığı çağrı üzerine Paris’te yaşayan Kürdistanlılar, saldırının düzenlendiği Kürdistan Enformasyon Bürosu önünde toplanmaya başladı. Fransız polisinin olayla ilgili araştırması devam ederken cenazelerin birazdan dışarıya çıkarılacağı öğrenildi. 

Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu (FEYKA), saldırı ardından yaptığı açıklamada Fransa’da Kürt öğrencilerin okula gitmemesini, Kürt esnafların kepenk kapatarak işyerlerine siyah bez asmasını istedi. FEYKA, Fransa’da yaşayan Kürdistanlılara Paris’teki saldırı yerinde toplanmaları çağrısında bulundu. 

FEYKA Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıları da Paris’e çağırdı. 

Cansız ve Fidan’ın başlarından, Leyla Söylemez'in ise başından ve karnından vurulduğu belirtiliyor. Saldırıda susturuculu silah kullanıldığı sanılıyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Suikastin gerçekleştiği Kürdistan Enformasyon Merkezi Bürosu Paris’in en işlek yerlerinden Gare Du Nord’da yer alıyor. 

Fransız anti-terör hakimi Thierry Fragnoli, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, kendisinin yanısıra 3 hakim, 8 savcı ve 28 komiserin ülkede yaşayan Kürtlerle ilgili çalıştığını söylemişti. Bu denli sıkı bir gözetim ve takip altında böyle bir suikastin nasıl işlendiği ise merak konusu.ANF